ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O investigație a BBC difuzată luni scoate la lumină modul în care deșeuri britanice sunt transportate ilegal în România și aruncate într-o groapă de gunoi de lângă București, unde sunt arse. Între produsele arse se numără frigidere vechi, cuptoare cu microunde, cabluri electrice șamd, materiale care poluează dramatic prin incinerare aerul Capitalei și al regiunii în ansamblu. Și care ar fi trebuit reciclate corespunzător, conform standardelor europene, iar nu distruse prin ardere.

Autoritățile române spun că transporturile, etichetate drept bunuri second-hand, ar fi doar niște gunoaie fără valoare, destinate depozitului.

Din aceste transporturi ilegale de deșeuri pot fi obținute milioane, mai punctează BBC, – pentru că este mai ieftin să trimiți gunoiul în străinătate decât să plătești pentru a-l elimina în Marea Britanie conform normelor legale de mediu. BBC mai amintește că guvernul României a cerut Marii Britanii să facă mai mult pentru a stopa aceste transporturi clandestine, scrie jurnalistul Bogdan Iacob de la InPolitics.ro.