ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La 12 ianuarie 2023, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale din Japonia (MHLW) a aprobat plata unor sume uriașe în bani pentru familiile a cinci persoane din țară care au murit după ce au primit vaccinul COVID. Fiecare plată este evaluată la 44,2 milioane de yeni (345.677 dolari) și există, de asemenea, o contribuție de 212.000 de yeni (1.658 dolari) pentru cheltuielile de înmormântare, scrie TheVaccineReaction.

Cele cinci persoane, cu vârste cuprinse între 36 și 96 de ani, au murit de insuficiență cardiacă acută, șoc hemoragic și alte cauze după ce au primit injecțiile COVID. S-a raportat că patru dintre persoane sufereau de afecțiuni de bază, cum ar fi hipertensiunea arterială. Nu este clar care dintre injecțiile COVID au fost administrate și nici câte. Patru vaccinuri COVID au fost aprobate de guvernul Japoniei pentru a fi utilizate în această țară, inclusiv vaccinurile Comirnaty de la Pfizer/BioNTech și Spikevax de la Moderna/NIAID - ambele biologice cu ARN mesager (ARNm) - și Vaxzevria de la AstraZeneca/Oxford University și Nuvaxovid de la Novavax, vaccinuri cu vectorul adenovirus.

În septembrie 2022, MHLW a aprobat versiunile bivalente ale vaccinurilor Comirnaty și Spikevax, formulate special pentru a contribui la protecția împotriva variantei Omicron a virusului SARS-CoV-2.5 Potrivit unui reportaj al NHK, MHLW a declarat că „nu a putut nega o legătură de cauzalitate între decesele lor și vaccinări, având în vedere conținutul certificatelor de deces și al fișelor clinice ".

Un articol din cotidianul The Mainichi a notat:

Deoarece este imposibil să se elimine reacțiile adverse și problemele de sănătate cauzate de vaccinări, guvernul japonez a instituit un sistem de ajutor pentru a oferi beneficii, cum ar fi cheltuielile medicale, în cazurile în care nu poate fi exclusă o relație de cauzalitate cu vaccinul.

Plăți efectuate pentru alte decese „legate în mod cauzal" de vaccinurile COVID

MHLW a aprobat anterior plăți similare pentru alte 15 persoane din Japonia ale căror decese au fost stabilite ca fiind „legate cauzal" de vaccinurile COVID pe care le-au primit. Prima dintre aceste plăți a fost aprobată în iulie 2022 pentru familia unei femei de 91 de ani care a suferit o reacție alergică și un atac de cord legate de vaccinul COVID.  În plus, MHLW a aprobat plăți pentru cel puțin 850 de persoane care au suferit reacții adverse la injecțiile COVID. Până în iulie 2022, ministerul a primit cereri de despăgubire legate de vaccinuri de la 3 680 de persoane.
 
Reamintim că profesorul japonez Masanori Fukushima de la Universitatea din Kyoto a cerut recent într-o dezbatere publică în care a încriminat autoritățile să fie oprită crima vaccinării și să înceapă anchetarea responsabililor de această „idioție”. Mai multe articole pe această temă AICI.

VIDEO: