ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Eterna temă general-umană, deopotrivă evanghelică, filosofică, științifică o abordez afirmînd că a te situa în Adevăr înseamnă a-L mărturisi permanent pe Hristos, Care este nu numai Adevărul, ci și Calea spre Viața veșnică. Minciuna în care trăim din pricina conducătorilor pe care-i avem astăzi este indusă de slujitorii diavolului – tatăl minciunii cum e denumit în Biblie –, dar ea ne devine a doua natură dacă n-o contestăm. Pasivitatea este și ea o acceptare, iar mărturisirea Adevărului fără lupta împotriva minciunii e precum credința: moartă fără de fapte. Curajul insuflat creștinilor de întreaga viață a Mîntuitorului ar trebui să ne fie pildă cotidiană. Comoditatea conducînd la indiferență convine obraznicelor unelte diavolești care ne guvernează. Frica e temelia dominării răului în lume prin acești guvernanți înregimentați sub lozincile fals benefice ale globalismului: binele public, progresul, bunăstarea, sănătatea etc.

Minciuna se ascunde atît la nivel individual, în gesturile și în atitudinile mărunte precum tabieturile și feluritele slăbiciuni „de înfrumusețare" (de parcă Dumnezeu, Care ne-a împrumutat chipul Său, ne-ar fi făurit urîți!): vopsirea părului, a unghiilor, eliminarea părului de pe trup, raderea bărbii etc., alături de comportarea smerită doar ocazională, purtarea veșmintelor la modă, inclusiv purtarea din convingere a măștilor ș.a.m.d. cît și la nivel colectiv în declarațiile demagogice ale oficialilor despre salvgardarea sănătății publice prin măsuri absurde, inutile și chiar dăunătoare, despre avansarea pe calea progresului și a bunăstării poporului etc. Validată de așa-zișii specialiști, minciuna actualei „pandemii" – pe care sînt motivat s-o denumesc PLANDEMONIE – conduce la minciuni foarte grave, precum vaccinarea promovată oficial, care nu este altceva decît un TRATAMENT GENETIC EXPERIMENTAL, așa cum arată unii savanți curajoși.
 
Iată, de exemplu, ce afirmă geneticiana specialistă în ARN Alexandra Henrion-Caude, directoare de cercetări la Inserm, fondatoare a Institutului SimplissimA și membră a comitetului etic pentru Ile de France: „Rapoartele Adunării Naționale exprimă foarte clar că eficacitatea vaccinului Pfizer nu a fost evaluată la populația în vîrstă de peste 75 de ani. Deci, plecînd de aici, orice vaccin administrat unui subiect de peste 75 de ani intră, efectiv, în categoria cobai din moment ce nu se știe care ar putea fi eficacitatea. Colegii vor putea să strige: «ne imaginăm că...», «putem deduce că...», dar imaginația și estimările mi se par problematice, mai ales la companiile farmaceutice care nu sînt ușă de biserică. Cînd ai fost condamnat la o amendă de 2,3 miliarde de dolari pe motiv că ai comunicări de marketing frauduloase la 13 medicamente, putem în mod rezonabil să spunem că, dacă ei nu au testat eficacitatea vaccinurilor la cei peste 75 de ani, noi ar trebui să fim foarte prudenți. Dar independent de situația celor de peste 75 de ani, așa cum v-am explicat, din moment ce experimentul este în curs de desfășurare, oricum și ceilalți sînt cobai". Nu extind exemplificările, dar menționez alte două nume de specialiști veritabili – înadins neluați în seamă de „specialiștii" pe care se bazează guvernanții români ce sînt colaboratori zeloși ai companiilor farmaceutice și ai politicienilor lumii grăbiți să instaureze „noua ordine mondială" – anume pe cel al virusologului Geert Vanden Bossche, fost angajat al Fundației Gates, și pe al doctorului Vernon Coleman.  

Minciunile se produc și prin omiteri. De pildă, nu s-a popularizat știrea că doar într-o zi au murit de cancer o sută patruzeci de copii, tineri, maturi și vîrstnici dar concomitent aflăm, în schimb, că „3.743 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, bilanțul total al infectărilor ajungând astfel la 900.858. În același interval de timp, 60 de pacienți și-au pierdut viața, iar un număr de 1.339 de persoane sunt internate la ATI. (Cf. adev.ro/qqdqxu). Primesc chiar în timp ce tastez aceste rînduri știrea: „Bilanț COVID. Peste 6.000 de noi infectări cu SARS-CoV-2 în 24 de ore" (cf. adev.ro/qqgyg9)! Oare nicio altă boală nu mai contează în statistici, niciun alt pericol nu mai planează asupra țării în afara gripei atipice produse în laborator ca pretext al urgentei „resetări mondiale"? Accentuarea aceasta mediatică disproporționată este identică programelor de știri comandate manipulatoriu de acum trei decenii care aveau ca temă unde s-a mai plimbat cuplul prezidențial comunist și ce indicații prețioase a mai produs „cel mai iubit conducător". Minciuna prin omiteri o propun ca temă și jurnaliștilor citați care au pus ziarului la care lucrează un titlu mult prea mare pentru ceea ce produc.

Există și minciuni istorice, perpetuate inerțial, în pofida adevărului unor descoperiri arheologice, al unor cercetări lingvistice sau al unor analize științifice pluridisciplinare oneste, minciuni precum acelea reieșite dintr-o declarație recentă a unui jurnalist agreat de actuala putere:

O persoană a luat cuvântul în fața cinstitei adunări și a spus: „Nu vreau să mai auzim că noi suntem urmașii lui Traian. Noi nu suntem romani, noi nu suntem urmașii lui Traian. Noi suntem urmașii lui Burebista și Decebal. Deci, e vorba de acea propagandă protocronistă, dacopată, începută în anii 70 sub Ceaușescu, și pe care o regăsim acum. Ea are la dispoziție două persoane care nu sunt de etnie română – președintele Iohannis și secretarul de stat Raed Arafat. Aceștia doi sunt mană cerească pentru acești manifestanți, pentru că ei unesc în acest ghiveci „ideologic” cu care vin în stradă, unesc protestele anti-pandemie cu protestele xenofobe, împotriva străinilor. Și îi au pe aceștia doi la dispoziție. (Am păstrat intactă ortografia, punctuația, sintaxa și vocabularul autoarei articolului postat pe site https://republica.ro/ctp-despre-protestele-de-sambata).

Nu le-ar strica jurnaliștilor cu musca pe căciuli la care se referă frazele mele (și altora ca ei), cu obiceiul reluării papagalicești a ceea ce li s-a spus la grădiniță și în școala elementară despre originea poporului și a limbii române, să pună mîna și pe alte cărți și să (re)cîntărească măcar argumentele aduse împotriva romanizării, la vremea lor, de B. P. Hasdeu, Mihai Eminescu și Nicolae Densușianu, dacă despre istorici precum Augustin Deac, G. D. Iscru, Petru Demetru Popescu nu au auzit ori nu vor să audă, necum despre lingviști ca Mihai Vinereanu, Carme Jiménez Huertas, sau despre autodidactul Gabriel Gheorghe...

Minciunile nu sînt mereu evidente, o formă de camuflare fiind limbajul. Mă refer la „aparenta incapacitate a cuvintelor de a-și arăta pe dată calitatea de adevăr sau [de] minciună", la „democrația teribilă a cuvîntului care îmbracă la fel de bine adevărul și minciuna, realul și ficțiunea [...], fără a avea mărci speciale identificabile" (cf. Irina Petraș, „Despre feminitate, moarte și alte eternități", București, Editura Fundației Culturale Ideea Europeană, 2006, p. 20).  Așa cum am arătat cu alte prilejuri, în ultimul an „specialiștii" au năvălit asupra mentalului colectiv cu vocabule și expresii intenționat mincinoase (lingviștii le numesc eufemisme); începînd cu „izolare la domiciliu" și „carantinare" în loc de arestare în case/localități și continuînd cu: „distanțare socială" în loc de distanțare fizică; „asimptomatic" (și chiar „preasimptomatic"!) în loc de sănătos; „restricționare a deplasărilor" în loc de încălcare a dreptului constituțional la libera circulație; „poartă masca: îți salvează viața" – în realitate studii științifice (v. https://www.activenews.ro/stiri/EXCLUSIV.-Un-medic-roman-a-remis-un-studiu-Parlamentului-privind-NOCIVITATEA-MASTILOR-165721) au evidențiat că obiectul cu pricina atentează prin proasta oxigenare la slăbirea sistemului imunitar, fiind și o sursă de suprainfectare. Termin enumerarea, așa cum deja am anticipat într-un paragraf anterior, cu „vaccinare" în loc de tratament genetic experimental, adăugînd că toate acestea contribuie la mințirea populației.

Ignorînd acest asalt mincinos cotidian poți să taci invocînd bunul simț, neamestecul în treburile publice fie ca ființă neînsemnată, fie ca ins nepregătit ori incapabil de frazări pertinente, incitante; văd însă în tăcerea majorității semenilor din zilele noastre o adaptare la minciună, o acceptare a aceluiași rudimentar „fie ce-o fi" ce bîntuia creierele în timpul regimului comunist, o atitudine indusă de frica generalizată securistic. Minciuna ce a stat cu președintele la masă pînă spre finalul însîngerat al lui 1989 s-a instalat și acum, din păcate, în aceeași postură. Indiferent de scuzele acelora care au tăcut atunci tăcînd și acum, retrași dinaintea ecranelor televizoarelor, ei mincinoși se numesc, îngroșînd rîndurile celor care (se) mint confundînd adevărul cu minciuna, spre bucuria potrivnicului (la fel îl bucură și cei declarați creștini dar neparticipanți duminica și-n sărbători la Sfintele Liturghii sub diferite justificări).

Nu fac statistici, dar mă tem că prietenii minciunii sînt mai numeroși astăzi decît prietenii adevărului – se pare că e și mai profitabil, așa cum era și pe vremea Mîntuitorului, nu numai să dai cezarului ce-i al cezarului uitînd de Dumnezeu, dar chiar și (să te prefaci) a crede că minciuna e adevăr!

Cum să ne mirăm, așadar, că se produc atîtea „accidente" și „confuzii" pe placul diavolilor și că lumea nu progresează, ci involuează, iar „noua ordine mondială" este de fapt NOUA DEZORDINE MONDIALĂ?

În aceste condiții, rugăciunilor celor conștienți de această periculoasă instaurare pas cu pas a răului la cîrma țării și a planetei trebuie să li se adauge cu credință și perseverență faptele bune făcute în numele milosteniei și al dragostei față de aproapele (a se reciti pilda samarineanului milostiv, Luca 10, 25-37).
 

București, 24-25 mărțișor 2021.