ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pompiliu Diplan, liderul protestatarilor de la Starea de Libertate, l-a avut invitat în emisiunea cu același nume de la Nașul TV pe Aureliu Surulescu, liderul organizației Neamunit.

Aceștia au vorbit miercuri despre revendicările protestatarilor pentru libertate și de nevoia de unitate între grupările protestatare, dar nu o unitate care să-i includă pe anumiți „infiltrați” ai Sistemului, ci doar pe oamenii sinceri. Totodată, într-un Comunicat transmis redacției ActiveNews, Starea de Libertate ne informează asupra Proclamației de la București disponibilă mai jos și într-o Petiție Online:

Totodată, Starea de Libertate a transmis miercuri un comunicat de presă în care arată că mișcarea de protest a dat roade cel puțin prin schimbarea abordării Guvernului față de libertatea religioasă și prin destituirea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu (USR). Cum, însă, cu o floare nu se face primăvară, protestatarii amintesc de celelalte cerințe exprimate în Proclamația pentru Libertate și solicită o întâlnire de dialog cu guvernanții.

„NU IEȘIM DEGEABA!

În urma protestelor societății civile, proteste ce au avut loc în peste 70 de orașe din țară în perioada 28 Martie-12 Aprilie a.c., cetățenii au obținut două victorii importante în fața clasei politice. 

În primul rând, anul acesta, creștinii pot sărbători Învierea Domnului în condiții normale, firești. Guvernul s-a angajat că nu va impune restricții iar credincioșii pot sta la biserică în noaptea Învierii și pot circula liber. 

A doua mare victorie este demiterea de către premierul Cîțu a ministrului sănătății Vlad Voiculescu, azi, 14 Aprilie. Este un mare pas pe drumul unei mai bune gestionări a crizei din țara noastră, însă nu este suficient!

Solicităm demiterea lui Raed Arafat, cel care conduce discreționar România de peste un an de zile, desființarea Grupului de Comunicare Strategică, o instituție aflată în afara limitelor unei societăți democratice și publicarea componenței Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României.

Solicităm demiterea premierului Cîțu, cel ce vrea să vaccineze cu forța toată România. Românii care au votat au votat conducători de țară, nu agenți de vânzări pentru corporațiile BigPharma!

Am cristalizat într-un document unic toate solicitările celor ce au participat la  protestele pentru libertate în București și în țară. Așa s-a născut Proclamația pentru Libertate, document publicat și sub forma unei petiții online pe care vă invităm să o semnați.    

Solicităm organizarea în regim de urgență a unei întâlniri între reprezentanții protestatarilor și cei aflați la conducerea țării, pentru a discuta modul concret în care cererile cetățenilor participanți la proteste vor fi implementate de către guvern”, este comunicatul de presă emis de Starea de Libertate.