ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Despre vestimentația de astăzi

Privind în jur – pe stradă, în mijloacele de transport în comun, în parcuri, în spațiile publice – am meditat adesea la tendința ștergerii diferențelor vestimentare dintre bărbați și femei ca un preambul al acceptării ideologiei gender în vogă în Occident.

În afara poruncilor specifice modului de viață evreiesc din urmă cu peste două milenii, Deuteronomul aduce spre lumina înțelegerii noastre recomandări generale încă valabile, prevenindu-ne asupra primejdiilor ce decurg din ignorarea lor. Astfel, în capitolul 22 Porunci felurite, sub 5 putem citi: Femeia să nu poarte veșminte bărbătești, nici bărbatul să nu îmbrace haine femeiești, că tot cel ce face aceasta, urîciune este înaintea Domnului Dumnezeului tău.

Un prieten terapeut ne povestea deunăzi despre un caz cu o pacientă amenințată de un cancer galopant la care medicii consultați nu-i mai dădeau nicio speranță. A tratat-o după priceperea sa îngăduită de Dumnezeu și boala a dat inițial semne de stagnare. După o săptămînă, răspunsul la tratament n-a mai fost însă pozitiv. Cu rugăciuni înlăcrimate, prietenul a mers la icoana Mîntuitorului pe care o avea în cabinet și a înălțat brațele gîndind: „De ce, Doamne Iisuse Hristoase, vindecătorul trupurilor și-al sufletelor noastre, nu pot s-o însănătoșesc pe femeia aceasta?" O voce frumoasă de nedescris i-a răspuns printr-o întrebare: „Dar oare este ea femeie, dacă poartă pantaloni ca bărbații?" „Cum s-o întreb așa ceva? – a continuat dialogul terapeutul. Este o femeie cultă, elegantă, n-ar fi oare jignitor pentru ea o asemenea întrebare?" „Spune-i că nu se va putea vindeca dacă nu se îmbracă femeiește" s-a auzit ferm același glas minunat.

Pacienta l-a întrebat neliniștită ce s-a întîmplat și el i-a spus cele tainic auzite cîteva clipe mai înainte.

Vai de mine! Mai toată garderoba mea e din haine moderne, cum se poartă acum!...

Sînteți liberă să decideți. Eu nu mai pot continua tratamentul.

Din fericire pentru ea, s-a conformat și, îmbrăcîndu-se cuviincios, a putut continua tratamentul fiind vindecată pînă la urmă. Interesant este că la fel au procedat și prietenele ei, pe care le adusese la cabinet cu aceleași suferințe.

Dacă „urîciunea" înaintea lui Dumnezeu poate fi echivalentă, așadar, cu privarea unei femei de vindecarea cancerului dintr-o fază terminală fiindcă încălca porunca prevăzută în Deuteronom („a te îmbrăca în pataloni ca femeie e un fleac, e doar o modă!” – presupun că ar gîndi și ar răspunde 95% dintre persoanele interogate la întîmplare pe tema aceasta), ce urmări pot avea înaintea Divinității parăzile gay, transgenderismul și toate aberațiile ideologice de gen pe care oamenii fără credință din așa-zisa lume civilizată contemporană luptă fățiș să le impună legal tuturora? Că ceea ce vreau să subliniez aici nu are numai valoare speculativă poate oricine judeca analizînd materializarea „urîciunii" în zilele noastre, anume tocmai în populația lgbtq prin noua plandemonie denumită variola maimuței – o altă plagă ce face trimitere la cele abătute asupra Egiptului antic conform Vechiului Testament.

Cît de limpede ne arată Dumnezeu ce vrea de la noi rezultă și din grozăvia botezată „sindromul morții subite” tot mai des semnalată la oameni în putere și ivită ca urmare a administrării serurilor experimentale anticovidice. Sintagma este o invenție lexicală, o manipulare prin limbaj la care s-au dovedit pricepuți slujitorii potrivnicului în perioada covidică: „vaccinuri” (= seruri experimentale ARN mesager), „izolare” (= arest), „carantinare / lockdown” (= distrugerea relațiilor interumane, compromiterea afacerilor etc.), „prevenție / siguranță / responsabilitate prin purtarea măștii” (testarea gradului de obediență sau dresajul în vederea controlului total, înfricoșarea, șubrezirea sănătății prin obstrucționarea respirației ducînd la oxigenarea insuficientă a creierului și obosirea inimii, schimonosirea chipului omenesc făurit de Creator).

Îndelungată carieră manipulatorie au făcut și fac încă „întrerupere de sarcină / avort” (= pruncucidere) și „produs de concepție” (= copil nenăscut).

A cui înșelare se urmărește cu astfel de termeni? Doar a acelora naivi ori ignoranți. Tatăl minciunii își freacă ghearele bucuros deocamdată.

Revenind la port, destui monahi și monahii, preoți și mireni și-au atenționat semenii asupra importanței respectării distincției femei-bărbați. Nu fac aici altceva decît să reamintesc pe celebrul părinte Arsenie Boca, ori pe mai puțin cunoscuta la noi maică Nila.

Se spune că, văzător cu duhul cum era, Sfîntul Ardealului și-ar fi întîmpinat cîndva o vizitatoare care își schimbase abia la intrarea în mînăstire pantalonii cu o fustă prin cuvintele: „Parcă un bărbat trebuia să mă caute, nu o femeie...”

Schimonahia Nila (Evdochia Andreevna Kolesnikova – n.1904-†1999), care a trecut prin deportări, închisori și lagăre comuniste, primind tunderea în marea schimă în Lavra Sfînta Treime a Sfîntului Serghie, a locuit într-o casă modestă din orășelul muncitoresc Fosforitnîi din apropierea Moscovei. Fiind vizitată de mulți cu felurite metehne, ea le condiționa îndreptarea prin spovedanie și împărtășanie. Despre boli afirma că toate se pot vindeca, inclusiv cancerul, căci pentru fiecare boală există în natură o ierbușoară, trebuie doar să știi cum să o folosești[1].Stareța vorbea cu tristețe despre femeile și fetele care purtau pantaloni.[2]

Odată și-a povățuit vizitatorii astfel:

Femeile nu trebuie să se îmbrace cu haine bărbătești și bărbații cu haine femeiești. Pentru aceasta vor fi nevoiți să răspundă înaintea lui Dumnezeu. Nici voi să nu purtați și nici pe alții să nu-i lăsați să poarte.

Cînd maica spunea aceste cuvinte, una dintre femeile prezente s-a gîndit: „Ce rău poate fi dacă eu lucrez în grădină îmbrăcată în pantaloni, doar e mai comod așa". Maica a reacționat îndată la acest gînd:

Și tu te îmbraci în pantaloni cînd lucrezi în grădină, nu face asta, vei fi nevoită să răspunzi![3] 

Contextul în care public aceste pagini este bulversant-semnificativ: un scandal iscat în relație și cu îmbrăcămintea inadecvată în Biserică al unei reclamante (blugi) [4].

Se știe că nici atunci cînd nu cunoști ceva și greșești ai de dat socoteală; însă cînd ești pus în gardă, ai de meditat și de luat decizii în cunoștință de cauză. De aceea mi-am luat îngăduința de a scrie acest articol, riscînd să fiu taxat drept ins care forțează uși descuiate ori care vrea să se   afle-n treabă repetînd aspecte răsștiute. Primesc orice dojană, dar mă rog de iertare Maicii Domnului și Sfintei Treimi că n-am putut tăcea sperînd că vor exista – conform vorbelor Evangheliei – și unele urechi care vor să audă și unii ochi care vor să vadă Adevărul.


[1] Schimonahia Nila Kolesnikova. Viața. Sfaturile. Porocirile, volum coordonat de Alexandru Trofimov și Zinaida Sviridenkova, carte apărută cu binecuvîntarea ÎPS Justinian Chira al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, București, Editura Areopag, 2014, p.70.

[2] Op. cit., p. 266.

[3] Idem, pp. 266-267.

[4] V. https://www.activenews.ro/ stiri/Vasile-Banescu-revine- cu-precizari-in-cazul- colegului-sau-Visarion-Alexa- si-a-victimelor-sale.-VIDEO- 176169

Vedeți și:

Părintele Arsenie Papacioc despre femeia în pantaloni:

Părintele Cleopa: 20 de reguli de bunăcuviință pentru mersul la biserică: