ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secolul nostru are drept glazură minciuna, când interesul primează, rachete de milioane de euro zboară... Este trist ce se întâmplă în Siria! În Africa Boko Haram a răpit în ultimii ani peste 1.000 de copii, au fost ucise sate întregi de creștini. Nu s-a deranjat nicio putere internațională să ofere suport pentru pacificarea Nigeriei. Pacea ar trebui să primeze, să fie un efort colectiv al marilor națiuni. Nu este așa din păcate.

Nevoia de pace din Siria o înțelegem dacă privim soarta creștinismului în Irak sau Egipt. După războiul din Irak peste 1.250.000 de creștini și-au pierdut viața sau au fost forțați să își părăsească țară trăind ca refugiați, sute de biserici au fost distruse. Astăzi practic doar 30% dintre creștinii ce trăiau în 2003 în Irak mai sunt locuitori ai acestei țări.

Un creștin ar trebui să fie pentru pace, nu pentru „lovituri chirurgicale” și „pagube colaterale”. Singura care este îndreptățită este pacea, nu doar din punct de vedere creștin ci uman în general. După șapte ani războiul din Siria nu ar mai trebui să dureze o singură zi în plus.

Președintele Klaus Iohannis s-a solidarizat cu cele 100 de rachete și cu ce va urma, la unison de această dată cu Liviu Dragnea. Îmi pare rău pentru dânșii, a gira o agresiune înseamnă să nu îți înțelegi propria istorie!

Mă solidarizez personal cu dorința de pace lansată de Patriarhia Ortodoxă a Antiohiei care a condamnat agresiunea asupra Damascului (biserica noastră ortodoxă are jurisdicție asupra regiunii Cezareei Capadociei, eparhia soră cu Antiohia; cu atât mai apropiată soarta comunități creștine de aici).

„Această agresiune brutală distruge șansele pentru o soluție politică pașnică și conduce la escaladare.

Chemăm toate bisericile din țările care au participat la agresiune să-și îndeplinească datoria creștină, în conformitate cu învățătura Evangheliei, să condamne această agresiune și să solicite guvernelor lor să se angajeze în protejarea păcii internaționale.

Ne rugăm de asemenea pentru pace în Siria și întreaga lume și chemăm la întărirea reconcilierii naționale pentru protejarea țării noastre și păstrarea demnității tuturor sirienilor.”