ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele României a călătorit cu avionul în 2022 și primele luni ale anului 2023 de 26 de ori, în țară și străinătate, iar majoritatea zborurilor au avut opriri în Sibiu, informează Știripesurse.

Opririle pe aeroportul din Sibiu a avioanelor închiriate de Administrația Prezidențială pentru călătoriile Președintelui nu sunt deloc o excepție, ci o regulă, după cum reiese din datele analizate de boardingpass.ro.

Conform listei de zboruri efectuate de președinte în 2022 și primele două luni ale anului 2023, din cele 26 de călătorii avute de acesta în țară și străinătate, doar șapte nu au avut opriri pe aeroportul sibian. Motivul opririlor pe aeroportul din Sibiu, care au o durată de numai câteva zeci de minute, este necunoscut, notează sursa citată. Trebuie amintit că soția lui Klaus Iohannis, care a locuit la Sibiu pe toată perioada mandatelor acestuia, l-a însoțit pe președinte în multe deplasări.

Suma in lei de acolo vine 3,377,955.49 EURO - Cele 26 de călătorii cu avionul ale președintelui Iohannis au fost, în ordine inversă cronologic, la: Luxemburg, Varșovia, Bruxelles, Baku, Caracal, Bruxelles, Tirana, Atena, o călătorie la Riga, Vilnius și Kaunas, apoi la Paris, Sharm el-Sheikh, Bruxelles, Cincu, Praga și Constanța, Marea Britanie și SUA, Madrid și Constanța, Bruxelles și Constanța, Riga, o călătorie la Constanța, Haga, Constanța, Kiev și Constanța, Nuremberg, o altă vizită pe ruta Constanța, Bruxelles și Haga, Caracal, Constanța, Bruxelles și Constanța, Bruxelles, Paris și Bruxelles.

Una dintre aeronavele folosite de președintele Klaus Iohannis este Dassault Falcon 8X și 900DX (VIDEO)