ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ȋn această dimineață, procurorii DIICOT – Biroul  Teritorial Vaslui, cu sprijinul polițiștilor din Iași, Bacău, Vaslui și Bârlad, au efectuat 35 de percheziții în scopul destructurării a cinci grupări infracționale organizate, specializate în comiterea infracțiunii de contrabandă cu țigări.

În cauză, se precizează în comunicatul DIICOT, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2015 –  2017 în zona Pieței Sfântul Ilie din municipiul Bârlad au acționat mai multe grupuri infracționale organizate, având ca scop desfășurarea de activități de primire, deținere, transportare și ulterior, de vânzare de țigări aduse din Republica Moldova, cunoscând că acestea provin din contrabandă. 

Grupurile infracționale erau structurate pe mai multe paliere, respectiv depozitare, transport, distribuție, comercializare și sprijin. Totodată există indicii rezonabile că activitatea de introducere în țară a țigărilor provenite din Republica Moldova, prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal a fost înlesnită și de un lucrător al poliției de frontieră. De altfel, una dintre dintre percheziții a fost efectuată „la sediul unei instituții publice din județul Vaslui”, precizează DIICOT.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost găsite și ridicate aproximativ jumătate de milion de țigarete provenite din contrabandă, 110.000 lei, 8.700 euro, 1.450 lei moldovenești, un detector antispionaj cu rolul de detectare a microfoanelor ascunse, 3.200 de cutii materiale pirotehnice deținute fără drept, dar și 10 autoturisme, în vederea aplicării sechestrului.
 
Procurorii au emis un număr de 50 mandate de aducere, care au fost puse în executare, persoanele în cauză fiind conduse la sediul DIICOT Vaslui, în vederea audierii și a dispunerii măsurilor legale. 

La realizarea întregii acțiuni au participat 200 de lucrători din poliție și din jandarmerie.