ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Foametea se agravează în rândul palestinienilor din fâșia Gaza asediată, au anunțat agențiile umanitare, potrivit Știripesurse.

Adunarea Generală a ONU urmează să voteze marți o rezoluție fără caracter obligatoriu prin care se cere "o încetare imediată a focului umanitar" în Gaza - un apel pe care Consiliul de Securitate, paralizat, nu a reușit să îl facă până acum.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat cu privire la iminența unei "prăbușiri complete a ordinii publice" în Fâșia Gaza asediată. 
 
Vineri, Statele Unite, unul dintre cei cinci membri permanenți ai Consiliului de Securitate, și-au folosit dreptul de veto pentru a opri un proiect de text care cerea încetarea focului, acesta fiind cel mai recent semn de impas. 

Multe țări și organizații pentru drepturile omului au deplâns eșecul de vinerea trecută al Consiliului de Securitate, iar Guterres a descris duminică autoritatea și credibilitatea Consiliului ca fiind "subminate".