ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Republicanii au câștigat miercuri alegerile pentru postul de guvernator al statului Virginia și s-au apropiat la mare distanță în New Jersey, un avertisment că democrații președintelui Joe Biden sunt în dificultate în perspectiva alegerilor parțiale de anul viitor, relatează Reuters.
 
Republicanul Glenn Youngkin l-a învins pe fostul guvernator democrat Terry McAuliffe, potrivit proiecțiilor CNN și NBC. Youngkin și-a declarat victoria într-un discurs în fața unor susținători entuziasmați, în timp ce McAuliffe nu și-a recunoscut public înfrângerea.

Rezultatele din două state pe care Biden le-a câștigat cu ușurință anul trecut în fața lui Donald Trump reprezintă un semn dezastruos pentru democrați în perspectiva alegerilor parțiale din 2022, care vor decide controlul Congresului SUA - și, odată cu acesta, viitorul agendei politice a lui Biden.

"Aș dori să mulțumesc BĂIEȚILOR mei pentru că au venit în forță și au votat pentru Glenn Youngkin. Fără voi, el nu ar fi fost aproape de victorie", a declarat Trump.