ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Două e-mailuri inedite trimise de contacte de afaceri ale lui Hunter Biden indică faptul că fiul președintelui a solicitat un onorariu anual de 2 milioane de dolari pentru a ajuta la recuperarea activelor libiene de miliarde de dolari înghețate de administrația Obama, informează Archive.Today, preluând un articol semnat de Bussiness Insider.

Primul e-mail, datat 28 ianuarie 2015, a fost trimis de Sam Jauhari, un donator democrat cu afaceri în Golful Persic, care a ajutat la conducerea proiectului privind Libia.
 
Acesta era adresat șeicului Mohammed al-Rahbani, un alt donator al campaniei lui Obama implicat în propunere. În e-mail, Jauhari este sincer cu privire la ceea ce ar fi adus Biden la masă și la ceea ce spune el că ar fi vrut Biden în schimb:

Prin conversație telefonică, m-am întâlnit cu fiul nr. 2. Vrea un avans de 2 dolari pe an +++ taxe de succes. Vrea să își angajeze proprii oameni - poate fi un cerc restrâns de oameni pentru confidențialitate. Tatăl său decide dacă va candida.

Aspectele sale pozitive sunt că este președintele Programului alimentar mondial al ONU, fiul lui #2 care are dosarul Libia, acces la stat, Trezorerie, partener de afaceri SofS [Secretar de Stat] J. [John] Forbes K [Kerry] fiul și, deoarece călătorește cu tatăl său, este conectat peste tot în Europa și Asia, unde M. Q. [Muammar Gaddafi] și LIA [Autoritatea de Investiții din Libia] au avut banii înghețați. El a spus că are acces la cel mai înalt nivel în Partidul Comunist Chinez.

Aspectele sale negative sunt că este alcoolic, dependent de droguri - dat afară [din armata americană] pentru cocaină, umblă după prostituate de clasă joasă, are nevoie în mod constant de bani-probleme de lichiditate și multe alte dureri de cap.

Ar trebui să ne întâlnim la Gstraad sau la Londra pentru a decide următorii pași.

Poziția lui Biden la Națiunile Unite însemna că se bucura de acces față în față cu șefii de stat. În cartea sa de memorii, Biden își amintește de o întâlnire cu regele Abdullah al II-lea al Iordaniei. "Singurul motiv pentru care regele a fost de acord să se întâlnească", a scris el, "a fost din respect pentru tatăl meu. Presupun că se poate spune că a fost nepotism, în cel mai bun mod posibil."

Oferta aparentă a lui Biden de a oferi "acces la cel mai înalt nivel" în guvernul chinez este, de asemenea, revelatoare. China, care încerca să își consolideze poziția în Africa, a fost o sursă specială de frustrare pentru noul guvern libian, care se străduia să elibereze active străine în valoare de 15 miliarde de dolari, care fuseseră înghețate de Obama în timpul regimului Gaddafi. 

În 2013, potrivit The New Yorker, Hunter Biden a călătorit cu tatăl său într-o vizită oficială la Beijing, unde a aranjat ca vicepreședintele să se întâlnească pentru scurt timp cu unul dintre partenerii săi de afaceri în holul hotelului unde se afla delegația americană.

Un astfel de acces ar fi putut, de fapt, să fi meritat prețul pe care Biden l-a citat. Două persoane apropiate de negocieri au declarat pentru Insider că "2 dolari pe an" menționat în e-mail însemna 2 milioane de dolari. "Îmi amintesc că tot ceea ce avea legătură cu Hunter începea de la 2 milioane de dolari", a spus unul dintre ei. Jauhari și partenerii săi, potrivit altor documente obținute de Insider, se așteptau să bage în buzunar până la 5% din toți banii sancționați pe care îi puteau elibera pentru Libia. Asta însemna o posibilă plată de sute de milioane de euro. Nu este clar dacă eventualele "comisioane de succes" pentru Biden ar fi fost legate în vreun fel de aceste încasări.

Al doilea e-mail, datat 26 februarie 2016, indică faptul că discuțiile cu Biden au continuat și în anul următor.
 
În acesta, Jauhari și al-Rahbani primesc un raport al lui John Sandweg, un avocat din Washington care a ocupat funcția de director interimar al Immigration and Customs Enforcement sub Obama. Sandweg luase legătura cu echipa lui Biden în legătură cu afacerea din Libia:

Am vorbit ieri cu echipa lui HB. Sunt interesați de proiect, dar au subliniat că, pentru a se implica, echipa (lobbyiști, avocați și PR) ar trebui să fie un grup mic de oameni cu care să aibă o relație strânsă. Ei nu doresc implicarea unui grup mare și vor doar persoane cu care au o relație strânsă, din cauza sensibilităților legate de implicarea lor.

Sandweg, care la acea vreme lucra la o firmă de avocatură numită Frontier Solutions, a confirmat că a fost în contact cu unul dintre asociații lui Biden în legătură cu proiectul. "Au indicat că îl vor lua în considerare, iar eu am transmis mesajul înapoi", a declarat el pentru Insider. "Jauhari a ajuns să angajeze în schimb o altă firmă de avocatură". 

Nici Jauhari și nici un avocat al lui Hunter Biden nu au răspuns la solicitările de comentarii ale Insider. Casa Albă a refuzat să ofere o declarație. Martin Auerbach, un avocat al lui al-Rahbani, a declarat că clientul său "nu își amintește să fi văzut acele e-mailuri în același timp" și "știe cu certitudine că nu a vorbit niciodată și nu își amintește să fi vorbit despre Hunter Biden".

Atât Jauhari, cât și al-Rahbani au fost donatori politici de nivel mediu care au plătit generos pentru a participa la evenimentele campaniei Obama-Biden, unde Jauhari a pozat pentru fotografii atât cu Obama, cât și cu Biden. Chiar dacă Hunter Biden nu le putea oferi acces direct la tatăl său, ei au înțeles că numele său ar putea contribui la obținerea sprijinului unor oficiali și investitori influenți. Când vine vorba de deschiderea ușilor la Washington, iluzia accesului poate fi la fel de valoroasă ca și moneda forte.
 
E-mailurile sunt, de asemenea, izbitoare pentru ceea ce dezvăluie despre mentalitatea duală a celor din Beltway care iau parte la astfel de tranzacții. Atât Jauhari, cât și Sandweg discută despre potențiala implicare a lui Biden în proiectul Libia ca despre o propunere de afaceri simplă. În același timp, ei fac referire la "confidențialitate" și "sensibilități", demonstrând că sunt conștienți de faptul că implicarea lui Biden ar putea complica posibila candidatură a tatălui său la Casa Albă. Nu se face nicio mențiune despre etică, ci doar despre optică.

În ceea ce privește e-mailurile provenite din laptopul lui Hunter Biden, dintre care unele se referă la eforturile sale bine remunerate în calitate de membru al consiliului de administrație al Burisma, o companie ucraineană de gaze, nici familia Biden, nici Casa Albă nu au venit să conteste autenticitatea acestora. "The Bidens", o nouă carte lansată marți, confirmă faptul că cel puțin unele dintre ele sunt autentice.