ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secretara de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a dezvăluit că administrația Biden colaborează cu Facebook semnalând rețelei sociale postările „problematice” care „răspândesc dezinformarea” despre COVID-19.

În cadrul unei conferințe de presă, joi, lui Psaki i-a fost pusă o întrebare legată de solicitarea administrației Biden adresată companiilor tehnologice de a fi mai „agresive” atunci când controlează ceea ce ea a numit „dezinformarea”.

Casa Albă, a dezvăluit Psaki citată de Fox News, este în contact permanent cu conducerea rețelelor sociale pentru a rezolva această problemă.

„Ne aflăm în legătură permanentă cu platformele de media sociale, iar aceste acțiuni se produc în general prin intermediul membrilor personalului nostru superior și prin membrii echipei noastre anti-COVID, dat fiind că, așa cum a arătat dr. Murthy (Chirurgul General al SUA), este vorba despre o problemă serioasă de dezinformare, în special în privința pandemiei.”

Psaki a dezvăluit că echipa anti-COVID de la Casa Albă „semnalează” conducerii Facebook postările care răspândesc „dezinformarea”.

„În cadrul Biroului Chirurgului General, semnalăm postările de pe Facebook care răspândesc dezinformarea”, a spus secretara de presă.

„Lucrăm cu medici și profesioniști din Sănătate pentru a face legătura dintre experții medicali și oameni - experți care sunt populari în rândul publicului lor cu informații precise - și a promova conținutul de încredere. Astfel, contribuim ca conținutul de încredere să ajungă la public. De asemenea, am creat Corpul Comunității COVID pentru a face ca informațiile reale să ajungă la transmițătorii de mesaje locali.”

Declarația lui Psaki a stârnit o furtună de critici pe rețelele sociale.

„Psaki spune că Casa Albă a semnalat «mesajele problematice» de pe Facebook despre care crede că reprezintă dezinformare legată de coronavirusul de la Wuhan. Memento: Fauci a colaborat cu Facebook pentru a cenzura teoria scăpării virusului din laborator, care este reală, timp de mai bine de un an”, a scris pe Twitter colaboratoarea Fox News, Katie Pavlich.

Dan Gainor de la Media Research Center a declarat că discursul oamenilor împotriva vaccinării face parte din libertatea de exprimare, iar Psaki este „împotriva libertății”.

Ziaristul independente Glenn Greenwald a scris o lungă postare pe Twitter în care condamnă dezvăluirile lui Psaki.

„Dacă nu găsești profund îngrijorător faptul că Casa Albă «semnalează» aliaților săi de la Facebook conținutul de internet pe care îl consideră «problematic» pentru a fi eliminat, atunci ești prin definiție un dictator. Consideri că nici o altă informație nu mai trebuie cunoscută.”

Declarațiile lui Jen Psaki vin la scurt timp după un articol din Politico, care detalia planurile administrației Biden de a lupta împotriva dezinformării COVID-19.

Printre metodele avute în vedere se afla „apelarea directă la platformele de media sociale și la emisiunile de actualități conservatoare care promovează astfel de tactici, precum și operatorilor de SMS-uri și de mesagerii electronice.

„Grupările aliate ale lui Biden, inclusiv Comitetul Național Democrat, au în vedere acțiuni mai agresive ale verificatorilor (fact-checkers) și colaborarea cu operatorii de SMS-uri pentru a opri răspândirea dezinformăriilor despre vaccinuri prin rețelele sociale și prin mesagerii”, a scris Politico.