ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Project Veritas a publicat miercuri prima parte a unei serii de investigații care analizează cât de devreme în viața unui copil, medicii din SUA sunt dispuși să trateze tinerii care își pun întrebări cu privire la sex, folosind medicamente și alte intervenții, scrie abc13News.

Investigația a descoperit că un asistent social de la un centru medical de pediatrie din Texas a recunoscut că a tratat pacienți de numai 8 ani folosind proceduri de tranziție de gen.

"Avem pacienți care încep [tranziția] la vârsta de opt, nouă ani. Așa că avem oameni mai tineri", a declarat Nora Scott, asistent social autorizat la Dell Children's Medical Center din Austin, Texas, într-o înregistrare video sub acoperire obținută de Project Veritas. "În ceea ce privește prescrierea, aceasta este la discreția medicilor. S-ar putea să ceară doar câteva programări doar pentru a vedea, s-ar putea să fie adecvat după una", a continuat ea. "Nu este ceva ce vrem să blocăm și să impunem ca cineva să vină la noi de 10 ori înainte de a fi prescris".

Investigația Project Veritas a analizat aproape 50 de clinici diferite din opt state și s-a interesat de vârsta la care un tânăr cu disforie de gen poate fi pus sub tratament cu blocante de pubertate, de obicei primul pas înainte de introducerea oricăror hormoni de sex încrucișat sau operații de gen, din cauza efectelor secundare pe care le pot avea asupra organismelor tinere, în special asupra creșterii osoase.

"Urmăresc orientările WPATH, orientările Asociației Mondiale Profesionale pentru Sănătatea Transgenderilor, și într-adevăr ceea ce ar spune acestea este că, la această vârstă - 10 ani - ar fi ceva de genul unui blocant al pubertății", a declarat Dr. John Steever, medic specialist în medicina adolescenților la Centrul de Sănătate a Adolescenților Mount Sinai din New York, într-o înregistrare sub acoperire a Project Veritas. "Și care într-adevăr oprește pubertatea destul de repede, astfel încât nu se mai produce nicio dezvoltare a caracteristicilor sexuale secundare. Deci, lucruri precum, nu există o dezvoltare reală a pieptului. Nu există menstruație. Lucruri de genul ăsta."

Statele conduse de republicani au făcut presiuni pentru a interzice tratamentele pentru transsexuali, precum operațiile și medicamentele, pentru minori, dar criticii acestor măsuri susțin că acestea atacă tinerii trans, interzicându-le să obțină un tratament "salvator de vieți, necesar din punct de vedere medical".

"Project Veritas a fost sub acoperire în state din întreaga națiune timp de luni de zile, vorbind cu "profesioniști" din peste 50 de clinici responsabile de "asistența medicală" pentru transsexuali pentru minori", a declarat directorul de comunicare al Project Veritas, Eric Spracklen, pentru The National Desk (TND). "Ceea ce am descoperit este șocant. Munca depusă de jurnaliștii noștri de investigație pe teren nu poate fi subestimată. Acesta este doar începutul #TooYoung".
 
VIDEO: