ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noi dezvăluiri din cadrul dosarului ”Gala Bute” au fost făcute publice. Mai multe mailuri dintre echipa de imagine a Elenei Udrea și realizatori de emisiuni de la Pro TV, Realitatea TV și B1 TV au fost făcute publice de către Mihai Gâdea în cadrul emisiunii Sinteza Zilei, anunță paginademedia.ro.

Conform aceleiași surse, se pare că Tudor Breazu, asistentul Elenei Udrea era cel care coresponda cu angajați de la Realitatea TV (printre care Sorin Kosz, editorul de atunci al site-ului), de la B1 TV (Aura Țițirigă, directorul știrilor) și din Pro TV (nu a fost dezvăluit numele vreunei persoane din Pro TV, fiiind prezentat doar conținutul mailurilor).

În documentele prezentate de Antena 3 apar mai multe mesaje venite dinspre cei de la Pro TV în privința emisiunilor și temelor pe care Elena Udrea le-ar putea aborda în cadrul acestora.

”După 20 de ani:
- filmările vor avea loc pe 6 sau pe 7 mai, când vrei tu
- am nevoie de temele pe care vrei să le atingi
- săptămâna viitoare îți dau temele pe care vor ei să le atingă

Doamne de poveste:
- vor să folosească reportaje cu cazurile sociale în care tu te-ai implicat sau ai ajutat
- ești de acord să o intervieveze pe Doamna Udrea? Poți lăsa apoi ce crezi tu că e bine
- ești de acord să vorbești despre tatăl tău?
- ai fotografii/filme în arhiva personală pe care ai vrea să le dai pentru emisiune
 - când vrei să se facă filmările

Știrile Pro TV:
- îmi spui exact ce/cum vrei

Ziarul Financiar, Mediafax, Business Magazin, Ce se întâmplă doctore, videochat, unde crezi că e bine.”, sunt doar câteva din mesajele care apar în mailurile făcute publice.

Apoi a fost prezentat un schimb de mailuri cu Sorin Kosz, responsabilul departamentului de online de la Realitate.net, și în care se solicita preluarea unor știri cu Elena Udrea de pe Mediafax. Tot acestuia i se trimiteau și diverse documente care să fie folosite ca puncte de vedere în cazul unor materiale despre Gala Bute.

Același Tudor Breazu le sugera celor de la B1 TV, într-o corespondență purtată cu Aura Țițirigă, să transmită știri "pe surse” despre cum PSD va prezenta un sondaj fals sau despre cum PDL a recuperat procente în sondaje. Într-un alt email, se sugerau o serie de "știri pozitive”, în perioada Anului Nou, care să o aibă în prim plan pe Elena Udrea.

Antena 3 nu a precizat dacă solicitările din mail au fost puse în practică de către ziariștii care purtau corespondența cu Tudor Breazu.