ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Potrivit directorului spitalului din Caracal, Ghorghe Dincă a lucrat timp de opt ani la spital. Directorul unității spitalicești a afirmat că nu știe dacă acesta s-a certat cu vreun alt angajat.

„Da, Gheorghe Dincă a lucrat la spitalul din Caracal timp de opt ani, între 1984 și 1992. N-a lucrat la morgă, cum ați auzit, ci a fost geamgiu. Asta făcea el, schimba geamurile când se spărgeau”.

Nu am auzit să fi avut vreun conflict sau vreun episod în care să dezvăluie ceva din latura lui violentă. Ne-am uitat pe dosarul lui. N-a fost dat afară. Și-a dat demisia, fiindcă a vrut să plece în străinătate să facă bani!”, a declarat Marian Mitran, managerul spitalului din Caracal pentru Libertatea.

Una dintre persoanele care îl cunoaște de mic copil pe Gheorghe Dincă, spune despre acesta că este un om extrem de violent. Și-a lovit copiii în repetate rânduri și a primit interdicție să mai plece în Italia, după ce ar fi încercat să o agreseze pe o tânără, relatează Mediafax.

Potrivit sursei, care a dorit să își păstreze anonimatul, tatăl lui Gheorghe Dincă se ocupa de ucisul cailor bolnavi. Crescut în preajma unor scene violente, Gheorghe, un copil și mai apoi un om matur destul de singuratic, avea o plăcere în a ucide, la rândul său, câinii. „Îi plăcea să vadă cum se chinuie. Era sadic. Nu făcea o faptă bună, el mai bine lovea”, a povestit martorul despre Gheorghe Dincă.

De asemenea, conform unor surse citate de Mediafax, Dincă este descris ca fiind un om retras. „Nu era nici în școală o minte strălucită. A și rămas repetent. Era retras și atunci, nu prea vorbea. Totuși, după ce a crescut a început să fie interesant pentru femei, mai ales că era un băiat înalt, blond”, a povestit sursa Mediafax.

În tinerețe a muncit la spitalul din Caracal ca personal auxiliar, iar mai târziu a încercat să își facă un service auto.  Alți vecini au povestit că era foarte violent cu angajații săi, afacerea durând circa 5 ani, între 1995 și 2000.

Sursa citată a mai povestit că Gheorghe Dincă și-a construit singur „casa groazei” din Caracal, acolo unde au fost identificate rămășițe umane, inclusiv 21 de dinți.

 
După anul 2000 a plecat, împreună cu soția și trei băieți în Italia. Cunoscuții bărbatului spun însă că în străinătate acesta a intrat într-o relație intimă cu o româncă plecată tot din sudul țării, iar relația s-a încheiat brusc când Gheorghe ar fi fost prins încercând să abuzeze de fiica femeii. Aceleași surse susțin că omul a revenit în Caracal, după ce a avut interdicție timp de 5 ani să mai calce în Italia.

„Familia l-a suportat, dar era foarte violent cu copiii lui”, povestesc cunoscuții.

După ce a revenit acasă, puțini au fost cei care i-au călcat pragul. Vecinii spun că a cerut să fie construit gard înalt, iar cei care îi călcau pământul erau loviți.
Un detaliu șocant, spune sursa citată de MEDIAFAX, este faptul că în curtea casei erau foarte multe gropi. Întrebat la un moment dat de ce face atâtea gropi, Gheorghe ar fi răspuns că acolo pune fierul vechi.

Tot ce știau apropiații e că bărbatul vânduse o bucată de pământ și trăia din acei bani. Periodic mergea la un târg unde ducea fier vechi. Și cam acesta îi era tot venitul.

Chiar și cei doi-trei oameni care îl căutau erau îngroziți de mizeria în care stătea. „Era exact așa: Casa Groazei. Și o construise cu mâna lui”.

Gheorghe Dincă a recunoscut, duminică, că le-a ucis pe cele două tinere dispărute – Alexandra Măceșanu, în vârstă de 15 ani, și Luiza Melencu, în vârstă de 18 ani. Luiza a dispărut în luna aprilie 2019, după ce a luat o mașină de ocazie. În același mod a dispărut Alexandra Măceșanu (15 ani). Suspectul a fost identificat abia vineri, după ce Alexandra a sunat de 3 ori la 112 pentru a-și anunța răpirea.