ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un nou scandal stă să izbucnească în Sănătate, după ce Guvernul a confirmat că substanțele dezinfectante sunt, într-adevăr, diluate, informează antena3.ro

Pe blogul jurnalistului Cătălin Tolontan apar mai multe declarații ale doctorului Cătălin Cîrstoveanu, șeful secției de terapie intensivă nou-născuți de la Marie Curie.

"Sînt șocat. Mă simt batjocorit. Noi îi spălam pe copii din cap pînă în picioare cu aceste substanțe. Acum îmi dau seama. Mi-au pus alcool cu parfum în substanțe! Este incredibil! Și mă gîndesc la un singur lucru. Aș fi salvat mai mulți copii. Mult mai mulți! Nu-mi vine să cred. Acum înțeleg. Știți, la noi la ATI vin copii colonizați și cu două, trei bacterii. Am fost la analize cu ei în germania și mi-au spus că nu au văzut asemenea bacterii", a explicat doctorul.

"Faceți, vă rog, teste și la medicamente! Știu medicamente generice al căror import e protejat de politicieni care nu-și fac efectul. Deloc nu au efect! Sînt convins că vorbim despre același lucru! Mor oamenii din această cauză", a explicat Cîrstoveanu.
 
Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Victor Strambu a anuntat, miercuri, primele rezultate oficiale ale testelor de concentratie in cazul produselor furnizate de Hexi Pharma spitalelor romanesti. Analizele au aratat ca unele substante au fost diluate de pana la zece ori, asa cum a dezvaluit initial ancheta jurnalistica a lui Catalin Tolontan.

Victor Strambu a declarat ca toate produsele Hexi Pharma analizate, in numar de 14, s-au dovedit a fi neconforme, adica s-au gasit diferente intre procentajul de concentratie declarat pe eticheta si cel masurat. La unele substante s-au descoperit diferente minore, insa in cazul altora concentratia de pe eticheta este de aproape zece ori mai mare decat cea reala.

Este cazul dezinfectantilor pe baza de aldehide, care aveau pe eticheta o concentratie de 12%, insa valoarea masurata a fost de 1,23%.