ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Agenția federală germană de informații interne (Bundesamt für Verfassungsschutz sau BfV) ar angaja zeci de agenți sub acoperire  care se infiltrează, printre altele, în grupuri online, unde spionează anti-vacciniștii, relatează LifeSiteNews.

Potrivit sursei citate, agenții își creează un profil credibil pentru a câștiga încrederea persoanelor din grupurile pe care agenția germană de informații le consideră periculoase, potrivit agentului. 

Deși folosesc nume false, aceștia postează fotografii reale cu ei înșiși pentru a părea reali în fața persoanelor pe care le monitorizează. Agenții nu numai că dau like și partajează conținut, ci și postează ei înșiși conținut ofensator.

Unul dintre agenții sub acoperire a făcut dezvăluiri:

"Bineînțeles, încurajez oamenii în viziunea lor asupra lumii", recunoaște agentul. Munca ei este orientată spre a câștiga interesul și simpatia celor de dreapta, pentru a fi plăcută de aceștia, adică "pentru a alimenta această bulă", pentru a fi acceptată în cercurile lor apropiate. Chiar și îndemnurile la răzvrătire și insurecție sunt permise de agenția germană de informații, potrivit agentului feminin. 

Agenția "are zeci de agenți virtuali" pentru diferite categorii, inclusiv de dreapta, de stânga, islamiști și "scena ideologiei conspirației", potrivit Süddeutsche Zeitung.

Ronen Steinke, autorul articolului despre agenții sub acoperire digitală din Süddeutsche Zeitung vorbește despre "sute" de "conturi false de extremă dreapta" într-un fir de Tweet legat de acest subiect. 

"Din ce în ce mai mulți colegi" din această agenție de informații lucrează acum online ca agenți sub acoperire, potrivit femeii agent intervievate. Există atât de multe conturi false acum încât trebuie să își coordoneze acțiunile la nivel național pentru a împiedica ca acestea să se vizeze reciproc.