ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Edilii din București au cheltuit 600 de milioane de euro între 2007 și 2014 pentru întreținerea și amenajarea spațiilor verzi. Aceasta este concluzia unui raport al Curții de Conturi.
 
 
Sute de milioane aruncate pe panseluțe și arbuști supraevaluați.
 
Inspectorii Curții de Conturi au constatat că o parte dintre firmele cu care primăriile au încheiat contracte pentru întreținerea spațiilor verzi le cumpără plantele de la producători și le vând apoi mult mai scump Primăriei. În unele situații, prețurile sunt chiar de 20 de ori mai mari, potrivit hotnews.ro.

Astfel, în sectorul 3 și în sectorul 6 s-a constatat că o mare parte dintre arborii plantați s-au uscat imediat sau au fost furați, risipindu-se zeci de milioane de lei. Un alt exemplu de bani aruncați pe fereastră: în perioada 2007-2008,
 
Primăria sectorului 3 a plătit pentru un tei circa 2.500 lei. Sume uriașe au fost cheltuite nejustificat și pentru locurile de joacă din parcuri.