ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Coreea de Nord a impus joi măsuri de carantinare la nivel național, după ce a recunoscut izbucnirea primului focar de COVID-19 de la declanșarea pandemiei de coronavirus. Pe parcursul ultimilor doi ani, statul comunist s-a lăudat că a reușit să țină virusul departe de granițele sale, lucru aproape imposibil, în condițiile în care acesta s-a răspândit cu repeziciune aproape peste tot în lume, arată Fox News și BBC.

Mass-media de stat a raportat un focar de Omicron în capitala Phenian, dar nu a specificat și numărul de cazuri sau în ce măsură virusul s-a transmis în rândul celor aproape 26 de milioane de cetățeni.

KCNA (Agenția Centrală de Știri din Coreea de Nord) a informat că liderul Kim Jong-un a promis să eradicheze virusul, care a străpuns „frontul de carantină” al țării, și a descris situația ca fiind o „urgență națională majoră”.
 
La conferința în cadrul căreia s-au prezentat noile măsuri Covid, Kim a fost văzut pentru prima dată la televizor purtând mască.
 
Pentru prevenirea pătrunderii virusului în țară, Coreea de Nord și-a închis complet granițele în 2020 și a instituit o serie de reguli COVID, precum dezinfectarea spațiilor publice. Totuși, nu a desfășurat nicio campanie de vaccinare, refuzând toate ofertele venite din partea producătorilor de seruri experimentale.
 
Măsurile adoptate acum nu se cunosc în detaliu, dar The Hill sugerează că populația generală nu e obligată să stea în casă, oamenii părând să circule în continuare pe străzi și să desfășoare activități agricole, cel puțin. Declarația lui Kim, potrivit căreia obiectivele economice trebuie în continuare atinse, ar putea indica faptul că Phenianul se concentrează mai mult pe restricționarea călătoriilor și a transporturilor între regiuni.