ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șefa departamentului de sănătate din statul australian New South Wales le-a spus australienilor că, pentru a opri răspândirea COVID, nu trebuie să „intre în discuții unul cu altul”, chiar dacă poartă mască.

Dr. Kerry Chant (foto) a făcut aceste declarații în cadrul unei conferințe de presă, după ce cetățenii din NSW au fost băgați într-un nou lockdown total.

„Deși stă în natura umană să intri în vorbă cu alții, să fii prietenos, din nefericire nu este momentul pentru a face asta.”

Și doctorița a continuat:

„Deci, chiar dacă vă întâlniți cu vecinul de alături într-un centru comercial, nu antamați o conversație, acum este momentul să vă minimizați interacțiunile cu ceilalți. Chiar dacă purtați mască, să nu credeți că aceasta vă asigură o protecție totală. Asigurați-vă că în viața de zi cu zi nu intrați în contact cu nimeni care ar putea reprezenta un risc.”

În afară de faptul că australienilor li se cere să nu vorbească nici măcar cu prietenii sau vecinii, cei care trăiesc sau au vizitat zonele afectate sunt supuse unei carantine obligatorii la domiciliu de minimum 7 zile, în timp ce măștile redevin obligatorii în școli.

Utilizatorii de Twitter au reacționat la declarația lui Chant că aceasta reprezintă un nou nivel de dezumanizare a lockdown-ului.

„Disperarea lor este mare. Fie au intrat în criză de timp, fie înnebunesc sub ochii noștri”, a comentat muzicianul britanic Right Said Fred.

Australia a impus numeroase lockdown-uri brutale, unele dintre cele mai draconice din lume, în cadrul dezastruoasei politici „zero cazuri COVID”.

Alice Springs, un oraș de 26.000 de locuitori, aflat la peste 800 de mile depărtare de cea mai apropiată localitate, a declarat lockdown-ul total luna trecută după ce s-a înregistrat 1 (unu) singur caz de COVID.

Lockdown-urile au provocat o dublare a ratei de sinucidere în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 5 și 25 de ani din Australia.