ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Forțele armate canadiene intenționează să meargă mai departe cu planurile de a concedia soldații care au ales să rămână nevaccinați,  potrivit Lifesite. 

Într-un interviu acordat presei canadiene, șeful apărării, Wayne Eyre, a declarat că refuzul de a se vaccina „ridică semne de întrebare cu privire la aptitudinea ta de a servi în uniformă".

„Este periculos în armată ca ordinele legale să nu fie ascultate", a spus el. „Este o pantă foarte alunecoasă".

Potrivit CTV News, cerințele de vaccinare pentru noii înrolați, precum și mandatul pentru majoritatea membrilor actuali ai armatei canadiene au fost abandonate vinerea trecută. Cerințele se vor aplica acum doar celor cu roluri specifice în armată, cum ar fi forțele speciale și echipele de intervenție rapidă. Cu toate acestea, în ciuda cerințelor relaxate, armata intenționează în continuare să concedieze  membrii care nu au respectat mandatul anterior de vaccinare.

„Ne dorim membri în cadrul forțelor armate care vor urma ordinele legale și vor pune siguranța și securitatea celorlalți pe primul loc", a declarat Eyre, „care vor îmbrățișa acest serviciu altruist și valorile care sunt inerente purtării acestei uniforme și servirii țării noastre."

Potrivit diverselor surse de știri, în timp ce 96% dintre membrii Forțelor Armate canadiene au fost vaccinați, peste 1.000 au opus rezistență. Armata canadiană a pierdut deja aproximativ 100 de soldați care au demisionat din cauza cerințelor de vaccinare și intenționează să concedieze alți peste 400 de membri care au refuzat, de asemenea, să primească vaccinul. Alte sute de avertismente au fost emise pentru alți membri care nu se conformează.

Deputatul conservator James Bezan a criticat vineri poziția armatei cu privire la vaccinuri, afirmând într-o declarație pe Facebook că conservatorii sunt „îngrijorați de faptul că membrii sunt în continuare forțați să părăsească serviciul", în ciuda faptului că mandatele au fost abandonate. Bezan a pledat pentru ca armata să adopte o abordare mai puțin „dură" a situației și să permită membrilor CAF nevaccinați să rămână în armată.

„Șeful Statului Major al Apărării și ministrul Apărării (Anita) Anand „escaladează” situația  tensionată deja, prin faptul că adoptă o abordare dură și concediază membrii experimentați ai serviciului", a scris el.