ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Protestatarilor din Brazilia care consideră că alegerile prezidențiale au fost fraudate în cazul lui Jair Bolsonaro li s-ar fi înghețat conturile bancare, un gest despre care mulți spun că ar fi fost o repetare  a ceea ce Justin Trudeau a făcut cu Convoiul Libertății al camionagiilor canadieni,  potrivit Lifesitenews

Această evoluție a avut loc la doar câteva zile după ce cel mai înalt oficial electoral al țării a interzis influencerii conservatori de pe rețelele de socializare pentru că au contestat rezultatele. 
 
 
 
 
Bolsonaro, un lider naționalist populist care a avut o relație apropiată cu fostul președinte american Donald Trump, a pierdut la 30 octombrie în fața socialistului Luiz Inácio Lula da Silva, cu o diferență de 49,1 la 50,9%. Inițial, el a refuzat să recunoască victoria - un semn despre care susținătorii săi au crezut că indică o dorință de a contesta rezultatele - dar de atunci a cooperat cu tranziția puterii. 

În urma înfrângerii lui Bolsonaro, mii de șoferi de camion și-au parcat vehiculele pe sute de autostrăzi din întreaga țară. În ultimele săptămâni au avut loc, de asemenea, mitinguri la care au participat zeci de mii de persoane, protestatarii susținând că alegerile au fost „furate" la fel ca și cursa prezidențială din 2020 din SUA.  

Popularul jurnalist brazilian Bernado Küster a vorbit cu cofondatorul LifeSite, John-Henry Westen, despre rezultate.  

Alexandre de Moraes, un judecător de la Curtea Supremă, care este și șeful alegerilor din țară, este responsabil pentru reprimarea contestatarilor.  

„Cei care, prin mijloace criminale, au luat parte la acte antidemocratice, vor fi tratați ca niște criminali", a declarat Moraes, după ce a suspendat principalii susținători ai lui Bolsonaro de la exprimarea opiniilor lor online.  
 
 VIDEO: