ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce Raluca Turcan (PNL) i-a urat „La mulți ani!” defunctului baron Samuel von Brukenthal la marcarea a 300 de ani de la nașterea sa, internauții s-au gândit s-o ironizeze pe ministra Muncii schimbându-i pe Wikipedia starea civilă fostului guvernator austriac al Transilvaniei.

I-au schimbat și numele Ralucăi Turcan, poreclind-o Țurcan, după denumirea celei mai vechi rase de oaie românească. Iar pe sărmanul baron l-au căsătorit pe pagina românească a Wikipedia cu țurcana de la Sibiu. Până la urmă, i-a picat fisa cuiva din echipa PNL și a reparat „eroarea” din descrierea lui Samoilă de pe „enciclopedia liberă”, repunând-o în drepturi pe soția legiuită a acestuia, Sofia Katharina von Klocknern. Nu ni se spune când este ziua de naștere a Sofiei, dar avem indicii rezonabile că o urare ar putea să-i facă la momentul potrivit baronul PNL Ludovic von Kronstadt, asta pentru a-i stârni gelozia domniței Raluca.