ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Momente de teatru al absurdului puse în scenă de Augustin Zegrean la dezbaterile unui dosar de retrocedare: Diktatul de la Viena ridicat în slăvi la Judecătoria Bistrița! Avocatul Ioan Bogdan Tudor Todoran cere demiterea prefectului de Bistrița Năsăud, liberalul Stelian Dolha, din cauza faptului că acesta ar fi semnat înscrisuri oficiale privind beneficiile ocupării Ardealului de către unguri, semnalează Gazeta de Bistrița.

În prima parte a lunii s-a consumat un episod de teatru al absurdului la Judecătoria Bistrița, unde, în dosarul urmașilor grănicerilor de la Bistrița Bârgăului, dosar aflat la a treia rejudecare, după 16 ani de dezbateri și amânări nejustificate, am asistat la recunoașterea Diktatului de la Viena, de către fostul președinte al Curții Constituționale al României, Augustin Zegrean. Acesta, din poziția de avocat al pârâtei, respectiv Primăria Bistrița Bârgăului a ridicat în slăvi raptul istoric din septembrie 1940, nerecunoscut nici până în ziua de azi de nicio oficialitate a Statului Român și a făcut afirmații ilogice juridic, dar și lipsite de logică elementară, privind abrogarea Decretului Regelui Mihai de România, din 4 septembrie, 1940! Acel decret l-a declarat ”mort” ca efect al Diktatului, apoi a invocat un decret comunistoid din 1946, emis politic de puterea sovietică ce controla România la acea dată, prin care s-ar fi abrogat încă o dată decretul regal! Toate astea pentru a ”reînvia” niște legi maghiare referitoare la pădurile grănicerești, legi prin care practic fuseseră confiscate de statul maghiar 120.000 de hectare de pădure, aflate în proprietatea celor 44 de comunități grănicerești. Absurdul situației creată artificial de Zegrean a fost menit, probabil, să adoarmă logica instanței și să intimideze reprezentanții urmașilor grănicerilor de la Bistrița Bârgăului, publicul din sală, dar și pe avocatul reclamanților, Ioan Bogan Tudor Todoran.

Integral la Gazeta de Bistrița

VIDEO:

Citiți și EXCLUSIV. Col. (r) Florin Șinca denunță ce se mai clocește în cancelariile străine și ale trădătorilor de țară: REGIONALIZAREA. Harta regionalizării lui Boc se suprapune hărții ocupării de către UDMR a României.