ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Începând de vineri, 25 mai, firmele care nu au grijă de datele personale ale angajaților și clienților riscă amenzi uriașe, de până la 4 la sută  din cifra de afaceri. Firmele mai au la dispoziție foarte putin pentru a se pregăti în respectarea noilor norme impuse. Ele sunt nevoite să pregătească angajați sau să apeleze la specialiști care să se ocupe de protecția datelor cu caracter personal din cadrul unităților.

Multe companii nu sunt încă pregătite să aplice noile reguli, extrem de stricte, de altfel. Iar patronii magazinelor online se tem că vânzările vor intra în declin, informează tvr.ro.

Firmele de telefonie mobilă, cele de sondaje sau băncile își vor putea suna clienții pentru oferte noi doar dacă aceștia sunt de acord să le fie folosite numărul de telefon și datele personale. Noile reguli, care intră în vigoare de vineri, vor afecta vânzările online, care ar putea să scadă vânzările cu până la 10%, spun patronii.

Pentru firmele de asigurări sau pentru clinicile medicale, de exemplu, e o întreagă desfășurare de forțe ca să respecte noul regulament, fiindcă au date despre sănătatea pacienților.

Specialiștii în securitate cibernetică spun însă că firmele trebuie să fie atente ca datele pe care le dețin să nu fie furate de hackeri și făcute publice.

Angajații, spre exemplu, ar putea fi supravegheați video doar dacă sunt anunțați.