ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Toți cei 34 de pacienți cu varianta Omicron, cu excepția unuia, tratați la spitalul Lok Nayak al guvernului din Delhi, India,  au fost complet vaccinați, iar cel puțin două persoane au primit a treia doză, au declarat oficialii pentru The Indian Express.

"Până în prezent, am tratat 34 de persoane cu noua variantă Omicron, dintre care 18 au fost deja externate. Cu excepția unei singure persoane, toate celelalte au fost vaccinate împotriva Covid-19, ceea ce înseamnă că noua variantă este capabilă să îi infecteze chiar și pe cei care au primit vaccinurile", a declarat Dr. Suresh Kumar, directorul medical al Lok Nayak, care a fost primul spital desemnat ca centru de tratament pentru cei suspectați de a fi infectați cu noua variantă.

El a spus că cel puțin doi călători internaționali au primit chiar și a treia doză:

„Toți cei confirmați ca fiind infectați cu Omicron au avut simptome ușoare, cum ar fi febră, dureri în gât și dureri de corp. Niciunul dintre ei nu a avut nevoie să fie pus pe oxigen sau ventilator”.

"Partea bună a variantei este că până acum am observat doar simptome ușoare la pacienți. Cu toate acestea, ar putea fi și din cauza vaccinării. Dacă infecția începe să se răspândească în comunitate, teama este că cei care rămân nevaccinați ar putea avea simptome severe", a declarat Dr. Kumar.