ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Culturii a anunțat, luni, că programul-pilot privind reluarea spectacolelor în săli ar putea include mai multe variante. Una dintre ele include propunerea ca persoanele vaccinate să renunțe la masca de protecție, transmite EVZ.
 

„Vom încerca să implementăm câteva variante pentru a putea trage niște concluzii. Ceea ce vă spun nu sunt concluzii finale, dar s-ar putea ca un braț de program-pilot să-i includă doar pe cei vaccinați, altul să aibă în vedere toată lumea care este imunizată, altul să meargă doar pe testare. Și vom vedea, pe toate cele trei sau patru brațe ale programului-pilot, în ce măsură vom impune obligativitatea păstrării măștii. Tocmai pentru a arăta beneficiile vaccinării, propunem ca, cel puțin în programele unde participă persoane vaccinate, să nu se poarte mască, pentru că și experimentele făcute în alte țări ne-au arătat că vaccinarea e sigură și demonstrează beneficiile chiar în cazurile în care participanții nu poartă mască”, a spus Gheorghiu, într-o postare video pe Facebook.

Observăm că Gheorghiu încearcă politica pașilor mărunți propunând, într-o primă instanță, ca vaccinați să nu poarte mască la spectacole, ceea ce presupune folosirea certificatului de segregare sau a acelui pașaport de vaccinare care se discută miercuri în Parlamentul European.

Chiar dacă nu o spune, aberația lui presupune implicit și cerința ca actorii să fie vaccinați. Pentru că - nu-i așa? - nu pot fi spectatori vaccinați și actori nevaccinați! Sau li se va impune actorilor să joace cu masca pe figură? Ce se va întâmpla cu actorii care nu vor să se vaccineze - pentru că VACCINAREA NU ESTE OBLIGATORIE -, vor fi dați afară?