ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o perioadă în care aproape jumătate dintre bucureșteni se plâng de problemele cu apa caldă și cu căldura, primarul sectorului 1, Clotilde Armand, înaintează Consiliului Local o nouă propunere fantezistă: edilul vrea ca primăria sectorului 1 să achiziționeze și să doneze instituțiilor ucrainene afectate de bombardamentele rusești generatoare de electricitate, scrie RTV.

„Rachetele și dronele rusești au distrus sau avariat majoritatea centralelor de energie ale Ucrainei. Peste 10 milioane de ucraineni au rămas fără electricitate în mijlocul iernii, situația este critică la frontierele României. Suntem solidari cu poporul ucrainean, în aceste momente grele. În fața unei asemenea nedreptăți nu putem sta nepăsători. Primăria Sectorului 1 achiziționează generatoare electrice necesare pentru menținerea în funcțiune a instituțiilor vitale din Ucraina- spitale, adăposturi, centre de asistență, școli, sisteme de alimentare cu apă etc. În acest moment, specialiștii Primăriei Sectorului 1 lucrează la un proiect care urmează să fie supus dezbaterii și votului consilierilor locali, în sistem de urgență” a scris primărița USR-istă. 

Evident, gestul ei umanitar, nu poate fi considerat nici măcar propagandă, oferirea de ajutor  unor popoare străine nu este tocmai una demnă de un primar a cărui cetățeni se confruntă deja de mult prea mult timp cu lipsa de curent sau apă caldă- și e limpede că nu poate fi văzută cu ochi buni-  prin urmare această nerozie, se aliniază la aberațiile tipice ale zilei, cu care deja suntem familiarizați, ca venind din partea domniei sale. 

Aceasta a primit o replică dură din partea partidului de opoziției:

„Doamna Clotilde Armand a rezolvat totul în Sectorul 1 și acum se apucă de făcut ordine și la Ministerul Energiei și în coaliția de guvernare. E hilar. Despre doamna Armand și opiniile sale eu nu pot să încep cu o altă frază decât următoarea: 3,06% execuție la investiții până în septembrie 2022. Doamna Armand nu își face treaba și atunci încearcă să își convingă propriul public că este un politician foarte activ. Ceea ce așteaptă oamenii din Sectorul 1, inclusiv votanții doamnei Clotilde Armand, cred că este vorba despre proiecte în Sectorul 1, nu opinii. Sigur, poate să aibă aceste opinii, este dreptul oricărui cetățean, dar întâi este mai bine să îți îngrijești propria ogradă și apoi poți să ieși afară și să spui cum trebuie făcut și în alte domenii și în alte părți. Caută subiecte care să o ajute să fugă de eșecurile de la Sectorul 1.”, a declarat, în urmă cu două săptămâni, Florin Manole, președinte al PSD Sector 1.