ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu doar 10 luni înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice de vară de la Paris 2024, capitala Franței se luptă cu o invazie de ploșnițe, potrivit CBS News.

Ploșnițele au fost observate pentru prima dată în hoteluri și în apartamente închiriate pentru vacanțe în tot orașul în timpul verii. Apoi au fost observate în cinematografe și, în ultimele zile, chiar în trenurile naționale de mare viteză, precum și în metrouri.


Un conductor de metrou a fost șocat să găsească unii dintre oaspeții nepoftiți chiar în cabina sa.

Pasagerii de tren îngroziți au împărtășit videoclipuri cu insectele pe rețelele de socializare, determinându-i pe mulți călători să fie foarte atenți înainte de a se așeza sau de a lăsa gențile de țesături sau hainele pe podea, la picioarele lor. O persoană a povestit urmăritorilor că pasagerii au intrat în "panică" când și-au dat seama că în vagonul de tren erau ploșnițe și că nu puteau coborî până la următoarea stație.
 

Autoritățile portuare din Tanger au găsit luni ploșnițe pe un feribot de pasageri care a sosit de la Marsilia, în sudul Franței, după ce alerta a fost ridicată în timpul traversării Mediteranei. A fost pentru prima dată când oficialii marocani au observat ploșnițele în mișcare și, la sosirea în Tanger, pasagerii au trebuit să aștepte în timp ce nava și încărcătura sa au fost curățate și dezinfectate înainte de a li se permite să debarce.

Mass-media din Maroc informează că autoritățile portuare și sanitare din Tanger au pus în aplicare protocoale de monitorizare suplimentare după sosirea feribotului pentru a detecta și a preveni răspândirea ploșnițelor pe orice alte nave care sosesc din Franța.

Companiile din Paris specializate în tratarea infestărilor cu insecte spun că au fost copleșite în ultimele săptămâni.
 
Parizienii cheltuiesc în medie 500 de dolari pentru a-și trata locuințele dacă descoperă micile insecte.

Primăria Parisului este îngrijorată în special de riscul potențial pentru vizitatorii Jocurilor Olimpice și Paralimpice din vară.

"Ploșnițele sunt o problemă de sănătate publică și ar trebui să fie declarate ca atare", i-a scris viceprimarul Parisului Emmanuel Grégoire prim-ministrului Elisabeth Borne. El a cerut guvernului să elaboreze un plan de acțiune pentru a aborda problema la nivel național.

Ministrul transporturilor, Clément Beaune, a anunțat deja o întâlnire în această săptămână cu diverși operatori de transport public, în vederea "liniștirii și protejării" călătorilor.