ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Având în vedere numărul tot mai mare de infecții cu coronavirus, Israelul va folosi GPS-ul pentru a verifica dacă călătorii care se întorc din țări cu rate de incidență deosebit de ridicate respectă regulile de carantină, informează DPA.

Oamenii vor primi un SMS cu un link și vor da click pe acesta pentru a împărtăși coordonatele GPS cu autoritățile în timpul carantinei de o săptămână, a explicat luni un purtător de cuvânt al ministrului Securității Publice, Omer Bar-Lev. Cei care nu vor da click pe link vor primi vizite de control din partea poliției ca și până acum, a precizat purtătorul de cuvânt.

În plus, de acum încolo, doar călătorii au voie să intre în clădirea mare de plecări a aeroportului internațional Ben Gurion de lângă Tel Aviv.

Însoțitorii trebuie să rămână afară, a confirmat un purtător de cuvânt. Nici preluarea călătorilor nu mai este permisă în clădire.

De la jumătatea lunii iunie, numărul infecțiilor în Israel a crescut masiv. Potrivit informațiilor oficiale, această tendință a fost probabil declanșată inițial de persoanele care s-au întors din străinătate și care au încălcat carantina.

Potrivit studiilor, așa cum a prezentat și ActiveNews, rata de infectare a crescut odată cu procentul ridicat de vaccinare.

Luni, Ministerul Sănătății a raportat 1.398 de noi infecții față de ziua precedentă. Numărul persoanelor grav bolnave a crescut la 108, dar nu s-au înregistrat noi decese. Cele mai multe dintre noile cazuri sunt legate de varianta Delta a coronavirusului, potrivit datelor oficiale.

Mai mult de 57% din cei 9,3 milioane de locuitori ai țării sunt deja complet vaccinați. Campania de vaccinare din Israel a fost foarte reușită, mai ales la început, când a progresat rapid. După o anumită stagnare, recent a luat din nou avânt, datorită noii creșteri a numărului de cazuri.

Totodată, SUA tocmai au schimbat recomandarea de călătorie pentru Israel, una dintre cele mai vaccinate țări, la "Nivelul 3: Reconsideră călătoriile", un fel de ”Mai gândește-te”.