ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Florin Cîțu a validat sâmbătă cu prezența sa spectacolul „Dineu cu proști” de la Teatrul Național din București, al doilea dintre evenimentele-pilot oferite de artiști doar pentru publicul vaccinat. Acesta face parte dintr-o serie de 4 evenimente culturale experimentale aprobate de CNSU pentru a testa redeschiderea instituțiilor de cultură cu public la interior, în limita ocupării a 70% din spațiu, după cum arată și ȘpS.

La cât de mult s-au plâns de privațiunile îndurate încă din toamna anului 2020, când aceeași garnitură de „lideri” politici au dispus închiderea teatrelor ca măsură pretins anti-pandemică, e de mirare că actorii l-au primit în sală pe „binefăcătorul” lor. Oare a plătit bilet? Oare și-a lăsat cartea de identitate să fie scanată de tableta STS-ului la intrare în teatru? Sau și-a dictat CNP-ul operatoarei? (nu-l bănuim de atâta memorie, cât despre efortul dicției, ce să mai vorbim!)

Ce vedeți în imagine este chipul „Noii normalități”: condiționarea participării la un spectacol de teatru de dovada vaccinării și, deci, îngrădirea accesului celor nevaccinați, chiar și a celor „imunizați” prin recuperarea după boală. Nu doar Naționalul din București va aplica această segregare a publicului său. Se zvonește că Festivalul de Teatru de la Sibiu, cel mai mare din regiune, va permite în august accesul la spectacolele de interior doar vaccinaților și celor care au avut Covid. Aceeași politică va fi aplicată și actorilor.

Teatrul este doar unul dintre contextele sociale în care se implementează segregarea socială pe criteriul vaccinării, acordându-se acces doar privilegiaților. Metoda va fi replicată și la concerte, la zilele orașelor, la anumite restaurante ș.a.m.d. Având în vedere că statusul vaccinal e verificat pe bază de C.N.P. sau C.I. printr-o tabletă a S.T.S., sistemul de triaj seamănă izbitor de mult cu ceea ce se va implementa peste o lună de zile: pașaportul de vaccinare. Doar că acela este mai „incluziv”: îi are în vedere și pe testați sau vindecați. Dar niciodată pe oamenii normali, majoritari, care nu s-au supus într-un fel sau altul politicilor Covidului.

Nu este cazul lui Florin Cîțu, care s-a „vaccinat” de ochii televizorului și consideră normal ca „singura soluție” pentru a ieși în lume să fie „plata cu corpul” (a se citi: vaccinarea cu serurile experimentale Covid).

„O zi care a început wow și se termină la fel. 


Mi-a făcut o mare plăcere să merg, în această seară, la evenimentul-pilot, „Dineu cu proști”, la Teatrul Național București.
 
Astfel de spectacole sunt posibile pentru că și iubitorii de cultură au înțeles că singura soluție este vaccinarea”, a scris Cîțu pe Facebook

Având în vedere că 15 mai este și prima zi de așa-zisă „relaxare” în care masca nu mai este obligatorie în exterior, faptul că Florin Cîțu a venit mascat și până la teatru ne dovedește încă o dată că n-a greșit spectacolul.

PS: Reamintim că nu cu mult timp înainte ca Klaus Iohannis să ordone pe loc repaus restricțiilor, Florin Cîțu declara sigur pe el: „La 1 iunie e cam devreme, dacă avem ținta de 35%, nu. Trebuie să ne gândim să renunțăm la mască după ce vom avea cele 10 milioane de persoane vaccinate”. Pâna azi s-au vaccinat 2,7 milioane de români, adică 12% din populație. Mai e ceva de adaugat?