ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un centru de vaccinare împotriva coronavirusului din Malaezia a fost închis marți, după ce peste 200 de lucrători au fost depistați pozitiv cu Covid-19, au anunțat autoritățile, în timp ce numărul de cazuri din țară a stabilit un nou record zilnic, informează Reuters.

Națiunea din sud-estul Asiei se luptă cu o epidemie gravă determinată de variante extrem de infecțioase și se află sub izolare strictă de la începutul lunii iunie.

Ea și-a intensificat campania de vaccinare prin deschiderea unor centre de vaccinare în masă, iar aproximativ 11% din populație este până în prezent complet vaccinată, în timp ce aproape 25% au primit o primă doză.

Dar un centru de vaccinare din statul Selangor, greu încercat, a fost forțat să se închidă după ce 204 angajați și voluntari din cei 453 de acolo au fost depistați pozitiv, a declarat Khairy Jamaluddin, ministrul responsabil cu campania de vaccinare.

Cei infectați aveau "încărcături virale" scăzute și niciunul nu a prezentat simptome grave, probabil pentru că majoritatea lucrătorilor de la centrul din orașul Shah Alam fuseseră vaccinați, a spus el.

Patru sute dintre lucrătorii de acolo au fost vaccinați, a adăugat el, dar nu a precizat ce vaccin le-a fost administrat. Malaezia folosește vaccinurile Pfizer, AstraZeneca și Sinovac în cadrul campaniei sale de vaccinare.

"Este pentru prima dată când a trebuit să închidem un (centru de vaccinare) din cauza unor cazuri pozitive, dar am acționat rapid", a declarat Khairy, adăugând că acest lucru nu va împiedica programul general.

Închiderea centrului a dus la reprogramarea a mii de programări, dar acesta se va redeschide miercuri după igienizare, cu personal nou.

În ciuda faptului că a fost supusă unor restricții stricte timp de săptămâni, permițând doar afacerilor esențiale să funcționeze, ratele de infecție din Malaezia au rămas ridicate. Marți, cazurile zilnice au atins un nou record de 11.079 de cazuri.

Această țară de 32 de milioane de locuitori a raportat până acum peste 855.000 de cazuri de viroze și peste 6.200 de decese.