ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Maria Ursu este de o frumusețe rară, însă îi este umbrită de boală. Tânăra s-a izbit de diferite diagnostice greșite, dar problema cea mai mare este că în prezent se luptă cu un dușman ascuns pe patul de spital. Deși i s-au făcut nenumărate analize, i s-a recoltat sânge și a fost internată, medicii au continuat să dea vina pe stilul de viață nesănătos pe care îl are, a relatat BZI.

Văzând că la spitalele de stat nu are nicio șansă, Maria Ursu a ales să meargă la privat, iar acolo a primit un diagnostic crunt, însă incert. Tânăra ieșeancă, în vârstă de doar 22 de ani, are nevoie de ajutor. De mai bine de trei luni se plimbă dintr-un spital în altul, pentru că niciun medic nu reușește să înțeleagă care este boala de care suferă. În prezent, tânăra se usucă pe picioare sub ochii copilului în vârstă de doar patru ani.

„Sunt o tânără mamă a unui minunat băiețel de aproape patru ani. Din iunie, mă lupt prin spitale să aflu ce boală am ca să mă pot vindeca. În iunie am fost internată, timp de o săptămână la spitalul din Bârlad, cu diagnosticul de pneumonie. Starea mea de sănătate nu s-a îmbunătățit, așa că am refuzat să mă mai internez la spitalul respectiv. Am mers pe la mai mulți medici, însă toți îmi spuneau că este vorba despre pneumonie sau de anemie, alții că am un stil de viață și o alimentație nesănătoasă”, mărturisește Maria Ursu.
 
poză cu Maria Ursu, tânăra plimbată dintr-un spital în altul

Conform sursei citate, totul a început în luna iunie când, dintr-o dată, i s-a făcut rău. A fost transportată de urgență la spitalul din Bârlad, unde a urmat o internare de o săptămână, sub diagnosticul de pneumonie. Au urmat greșeli peste greșeli și medici care nu au știut să-i spună ceva concret. Maria Ursu a fost plimbată dintr-un spital în altul. În prezent este internată la Institutul Regional de Oncologie din Iași.
 
„Am hotărât să-mi fac un set de analize amănunțite la o clinică privată. De atunci a început calvarul, medicii au observat că am o infecție în sânge și că nu mai aveam aproape deloc globule albe. Primul diagnostic a fost lymphoma Hodgkin în stadiul patru. Au urmat alte analize și CT, însă după prima puncție mi s-a spus că sunt suspectă de leucemie. Toate aceste internări au dus și la pierderea locului de muncă. În prezent sunt internată la Institutul Regional de Oncologie din Iași, însă, ca să fiu sinceră, nu am un diagnostic pus. Cercetările mele continuă. Posibilitatea că aș suferi de leucemie, din câte am înțeles, s-a tăiat de pe listă, însă medicii au descoperit o formațiune pe rinichi, pete pe plămâni și leziuni la ficat. Am nevoie de donatori pentru că urmează să mi se ia o biopsie de pe rinichi, pentru a descoperi despre ce este vorba. Până nu fac biopsia nu știu nimic”, destăinuie tânăra.
 
Diagnosticul Mariei. FOTO:

 poză cu biletul de externare

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews