ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Victor Ponta a declarat marți seara că decizia Ungariei de a ridica un gard la granițe nu rezolvă nimic din problemă refugiaților și "scoate Ungaria din Europa".

Reacţia Ungariei nu a întârziat să apară, ministrul ungar de externe catalogând declaraţiile premierului drept „minciuni sfruntate și o poziție nedemnă pentru un lider politic al secolului 21”.

De asemenea, secretarul ambasadei României a fost convocat la MAE ungar în urma declarațiilor premierului Ponta iar oficialii români au emis un comunicat legat de această întrevedere solicitată.

„În contextul întrevederii solicitate de Ambasada României la Budapesta, partea ungară a informat asupra nemulţumirii legate de o declaraţie a premierului român privind maniera de tratarea a solicitanţilor de azil de către autorităţile ungare, aspect comunicat ulterior şi la nivel public de partea ungară. Ministerul Afacerilor Externe de la Budapesta a mai informat că partea ungară a avut o reacţie similară faţă de toţi liderii europeni care au criticat modul de gestionare a crizei migranţilor de către autorităţile ungare.

Ministerul român al Afacerilor Externe consideră că maniera de a acţiona a părţii ungare, astfel cum a rezultat din acţiunile şi mesajele de astăzi, este inadmisibilă şi contrară Parteneriatului Strategic. Prin aceste acţiuni, partea ungară încearcă să atragă partea română într-o dispută artificială, de natură a distrage atenţia de la aspectele de fond ale problematicii migranţilor şi de la efectul de auto-izolare pe care îl au măsurile promovate de partea ungară.

MAE român dezaprobă ferm astfel de abordări”, precizează MAE, conform Digi24.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews