ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alexei Grișaev, adjunct al atașatului militar în cadrul Ambasadei Federației Ruse, a fost declarat persona non grata pe teritoriul României, deoarece activitățile lui ar fi încălcat prevederile Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961, unde era prevăzut faptul că personalul diplomatic nu are dreptul să se angajeze în activități de spionaj, potrivit G4Media.ro.

Grișaev, care activa în cadrul Ambasadei Federației Ruse pe teritoriul României, din 2018, a fost expulzat la scurt timp după ce Rusia a anunțat că va expulza cinci diplomați polonezi, ca reacție la măsura similară luată de Polonia săptămâna trecută de a declara trei diplomați ruși delegați la Varșovia persona non grata.

MAE a informat astăzi, 26.04.2021, că „autoritățile române au decis declararea persona non grata pe teritoriul României a domnului Alexei Grișaev, adjunct al atașatului militar în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, având în vedere că activitățile și acțiunile sale contravin prevederilor Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961.

Aceste elemente au fost comunicate părții ruse astăzi, 26 aprilie 2021, cu prilejul convocării la sediul MAE, din dispoziția ministrului Bogdan Aurescu, a ambasadorului Federației Ruse la București, domnul Valeri Kuzmin”, conform EVZ.