ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rochelle Walensky, directoarea Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), a declarat vineri că Statele Unite „ar putea fi nevoite să își actualizeze” definiția pentru ceea ce înseamnă o vaccinare completă împotriva Covid, informează Axios.

Aceasta se întâmplă în contextul în care CDC și FDA (Administrația pentru alimente și medicamente) au aprobat oficial rapeluri pentru toate cele trei vaccinuri autorizate (pentru utilizare de urgență, cu excepția produsului Comirnaty de la Pfizer, care a primit autorizare deplină) în SUA pentru persoanele care îndeplinesc anumite criterii, joi aprobând rapeluri pentru Moderna și Johnson&Johnson, cu precizarea că americanii pot alege pentru această doză un alt ser decât cel folosit pentru inocularea inițială. Walensky a explicat că, deoarece nu toată lumea este eligibilă pentru un rapel, definiția nu a fost modificată „încă”.

În prezent, definiția CDC este următoarea: „Persoanele complet vaccinate sunt cele care au ≥14 zile de la completarea seriei primare a unui vaccin COVID-19 autorizat de FDA”.

„Nu am schimbat încă definiția [noțiunii de] 'complet vaccinat'. Vom continua să analizăm acest aspect. S-ar putea ca în viitor să fie nevoie să actualizăm definiția noastră pentru [ceea ce înseamnă a fi] 'complet vaccinat', a declarat Walensky în timpul unei conferințe de presă.