ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 20:00 Trenul care a plecat miercuri la ora 19:10 din Mangalia și trebuia să ajungă joi dimineața la Drobeta Turnu-Severin a petrecut 24 de ore pe traseu și s-a blocat de cel puțin două ori. O dată noaptea trecută, pe câmp, în apropiere de București, și a doua oară, în această seară, într-o pădure, potrivit mărturiei mamei unuia dintre cei 30 de copii aflați la bord. Azi înainte de ora 19:00 trenul a fost deblocat de o a treia locomotivă trimisă în ajutor, după ce primele două s-au defectat, relatează Antena3. Copiii ar fi trebuit să fie ajunși la 6 dimineața la Severin, dar au mai petrecut în tren alte 13 ore, o parte dintre ei fiind recuperați de părinți cu mașina. Directorul CFR care dăduse inițial răspunsuri impertinente în chestiune nu a mai răspuns solicitărilor telefonice ale jurnaliștilor.  
 
ȘTIREA INIȚIALĂ: După ce un tren de călători cu 30 de copii a stat blocat în câmp mai bine de 8 ore, directorul CFR, Ovidiu Vizante, a dat niște explicații lipsite de profesionalism la întrebările jurnaliștilor:

„Jurnalist: De ce o locomotivă nu a ajuns timp de 8 ore la acel tren blocat cu 30 de copii?

Ovidiu Vizante, director CFR: Și de ce mă întrebați pe mine? Noi am pus la dispoziția CFR-ului această locomotivă. Dacă a fost un pom căzut pe linie, locomotiva nu poate, din păcate, sări peste pom. Eu vă spun ce informații am eu. Încercați să vorbiți cu responsabilii, cei care conduc circulația. 

Jurnalist: Dumneavoastră sunteți director CFR Călători și oamenii aceia erau blocați. Nu s-a găsit o variantă? Au stat 30 de copii 8 ore, abandonați în câmp. 

Ovidiu Vizante, director CFR: Cred că e impropriu să spuneți abandonați când toți directorii CFR Călători au încercat să găsească o soluție. Încercați dumneavoastră să găsiți la ora aceea soluții! Încercați să găsiți transbordare la ora 00:00, la 1.000 de călători, câți sunt într-un tren.

Jurnalist: Pai nu trebuie să găsesc eu, dumneavoastră sunteți în funcție!

Ovidiu Vizante, director CFR: Eu sunt în funcție, eu iau deciziile. De ce trebuie să veniți dumneavoastră să îmi spuneți ce trebuia să fac dacă vă spun că nu se putea face?

Jurnalist: Deci nu se putea face nimic pentru acei oameni? Au primit apă măcar?

Ovidiu Vizante, director CFR: Vor primi când ajung la București! 

Jurnalist: După 8 ore?

Ovidiu Vizante, director CFR: Da, dumneavoastră căutați senzaționalul... Mulțumesc! La revedere!”, a răspuns Ovidiu Vizante, citat de Antena3.ro. După care a încheiat discuția, închizându-și telefonul.
 
În cursul zilei de joi, premierul Florin Cîțu, un alt conducător „de succes” al unei structuri de stat, a scris pe Facebook că „Dacă directorul CFR ar fi lucrat la Guvern, acum era acasă”. Totuși, la fel ca directorul CFR, șeful Guvernului a evitat întrebările presei despre abuzul în serviciu comis de o consilieră de stat, Mioara Costin, care a ajuns să „stea acasă” numai după ce și-a cerut ea demiterea, iar nu prin tragere la răspundere instituțională, după cum semnala ziaristul Ion Cristoiu.