ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Viktor Truhin, 59 de ani, directorul Institutului de Cercetare a Vaccinurilor și Serurilor din Sankt Petersburg, care aparține Agenției Federale pentru Medicamente (FMBA) este dat dispărut din 6 septembrie, relatează publicațiile Kommersant și Fontanka citate de Libertatea. ‌FMBA e însărcinat să asigure inclusiv protecția împotriva radiațiilor chimice și biologice.
 
Fiica lui, Sofia, afirmă că a vorbit ultima oară cu el pe 3 septembrie.
 
 
Pe 4 septembrie, Truhin, care conducea institutul de 12 ani și a fost implicat major inclusiv în „lupta contra coronavirului”, fusese demis din funcție, după un audit care a relevat „încălcări în desfășurarea activităților financiare și economice”, după cum a comunicat FMBA.
 
Ulterior, directorul a scris o scrisoare subordonaților săi.
 
În scrisoarea sa, fostul director le transmitea foștilor colegi că „nu am nimic să vă reproșez. Am creat o întreprindere unică pentru țara noastră, dar complexitatea ei este tocmai călcâiul lui Ahile care poate afecta viitorul în cel mai neașteptat mod. Sper că acest lucru nu se va întâmpla”.
 
Sofia Truhin exclude sinuciderea tatălui său.  
 
Rusul Viktor Pavlovici Truhin a primit cetățenia republicii Nicaragua și a fost declarat chiar consul onorific la Managua unde a contribuit la crearea și producerea vaccinului CoviVac împreună cu Institutul Mechnikov, pe care îl reprezenta pe plan local.