ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Directorul executiv al Moderna, Stephane Bancel, a declarat miercuri că firma americană se află în discuții active pentru a furniza vaccinurile COVID-19 în China, relatează agenția de presă Reuters.

Vorbind pentru Reuters în marja reuniunii anuale a Forumului Economic Mondial de la Davos, el a spus că discuțiile cu Beijingul au vizat și subiectul fabricilor, precum și alte produse, inclusiv tratamente pentru cancer.

„Ceea ce vreau cu adevărat să înțeleg este cum putem ajuta guvernul chinez în ceea ce privește nevoile pe care le au din punct de vedere al asistenței medicale", a spus el. El nu a oferit alte detalii, dar a spus că speră să viziteze China în acest an.

Până în prezent, Beijingul a insistat să folosească numai vaccinuri COVID-19 de producție chineză pentru propria populație, însă țara este afectată de o epidemie de COVID, ca urmare a unei schimbări de opinie din partea Beijingului în ceea ce privește restricțiile extrem de stricte impuse anterior împotriva pandemiilor.

Experții din domeniul sănătății se tem că epidemia s-ar putea intensifica în zonele mai puțin echipate pentru a face față, în timp ce milioane de chinezi care trăiesc în orașe se îndreaptă spre orașele lor natale în această săptămână pentru sărbătorile de Anul Nou Lunar. Vaccinurile COVID fabricate în China sunt de tip virus inactivat și nu se bazează pe tehnologia ARN mesager utilizată în cele mai utilizate vaccinuri dezvoltate de Moderna și Pfizer -BioNTech .

Singurele vaccinuri străine utilizate în China sunt dozele BioNTech trimise de Germania la sfârșitul anului trecut și administrate cetățenilor săi care locuiesc acolo. Aprobarea de a le permite germanilor expatriați să primească  un vaccin BioNTech a venit ca urmare a creșterii numărului de cazuri de când Beijingul a desființat regimul de izolare zero-COVID.