ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a îndemnat luni statele lumii să mențină restricțiile antiepidemice, directorul general Tedros Adhanom Ghebreyesus avertizând că o deschidere fără un control asupra noului coronavirus este o „rețetă a dezastrului”, relatează Agenția Reuters, citată de Agerpres.

Tedros Ghebreyesus a admis faptul că mulți oameni s-au săturat de restricții și doresc să revină la normalitate, după opt luni de când lumea se confruntă cu pandemia de coronavirus, însă a subliniat că această revenire trebuie făcută în siguranță.

„Dorim să vedem copiii revenind la școală și oamenii revenind la locurile de muncă, dar dorim de asemenea să vedem acest lucru făcându-se în siguranță”, a subliniat directorul general al OMS la o conferință de presă.

„Nicio țară nu poate pretinde că pandemia s-a terminat”, a insistat Tedros Ghebreyesus. „Realitatea este că virusul se răspândește cu ușurință. Deschiderea fără control este o rețetă a dezastrului”, atrage el atenția.