ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a solicitat luni la Budapesta o pauză de două luni pentru rapelurile de vaccin Covid, sub pretextul că țările cu venituri mici și mijlocii încă se luptă să facă rost de suficiente vaccinuri, informează The Daily Mail. Potrivit lui Ghebreyesus, această pauză ar fi necesară pentru a reduce inegalitatea globală în materie de vaccinuri.

Dacă citim însă printre rânduri, declarația înaltului oficial trădează faptul că propaganda globalistă e mai importantă decât urgența globală, care fie nu există, fie poate să mai aștepte. Ceea ce dă peste degete planurilor autorităților pandemice de la București, care i-ar vrea pe toți românii vaccinați inclusiv cu a doua doză în această toamnă, o dată cu întoarcerea din concedii și reînceperea școlii. Ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul CNCAV, o dă înainte cu vaccinarea copiilor și a întregii familii, înfricoșând lumea cu așa-zisul „val 4 pandemic”.

În timp ce multe țări se străduiesc să furnizeze prima și a doua doză pentru mai mult decât mici părți din populația lor, unele țări mai bogate, precum SUA, Ungaria și Israel, au elaborat planuri de distribuire a unor doze suplimentare de vaccin.


Tedros Adhanom Ghebreyesus a făcut apel la țările care distribuie a treia doză de vaccin „să împartă cu alte țări ceea ce poate fi folosit pentru rapeluri, astfel încât [acestea] să poată crește acoperirea cu prima și a doua doză”. Acesta s-a declarat „foarte dezamăgit” de amploarea donațiilor de vaccinuri la nivel mondial. Un apel la solidaritate care aduce aminte de retorica înfrățirii între popoare în numele comunismului globalist, pentru care proprietatea și capitalul nu dictau politica, ci invers.