ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Directorul Operei Naţionale din Bucureşti va fi dus, miercuri, la mandat. Procurorii au decis să îl trimită după gratii după ce au verificat mai multe contracte încheiate de instituţie.

Unul dintre contractele ce ridică mari semne de întrebare este cel de construcţie a noii săli de spectacole a Operetei din Bucureşti.

Valoarea lui a crescut de câteva ori, spun anchetatorii, care vor să vadă de ce. De altfel, anchetatorii au suspiciuni că majoritatea contractelor ar fi fost umflate. Bănuieli au chiar şi angajaţii Operei.

„Sunt foarte mulţi bodyguarzi. Înainte de asta, când s-au făcut tăierile de personal (...) erau cinci portari - pe sume de 600-700 de lei - şi de la o vreme văd că sunt bodyguarzi, nu ştim ce urmăresc ei, sunt 20 de bodyguarzi pe tură”, a declarat Ștefan Ignat,solist al Operei Române, pentru Digi24.

La fel, semne de întrebare ridică şi contractele pentru realizarea decorurilor, care ar fi create de angajaţii Operei, dar plătite unei firme apropiate directorului. 

Răzvan Dincă este directorul Operei Naţionale Bucureşti din decembrie 2012, când a câştigat concursul de proiecte de management organizat de Ministerul Culturii.

În august 2006, el a fost numit director general al Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" din Bucureşti, iar în 2007 a devenit director şi manager de proiect al Festivalului Internaţional de Artele Spectacolului Muzical "Viaţa e Frumoasă!". A regizat mai multe spectacole de teatru în ţară şi în Bucureşti. În perioada 2010-2012, Dincă a fost consilier al preşedintelui-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune.