ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Directorul general al Pfizer, Albert Bourla, , a făcut comentarii "înșelătoare" și "necalificate" privind promovarea utilizării vaccinurilor cu ARNm COVID-19 pentru copiii mici în timpul unui interviu la BBC, a constatat o agenție de reglementare din Marea Britanie, potrivit The Defender.

Prescription Medicines Code of Practice Authority (PMCPA), un organism independent de autoreglementare înființat de Association of the British Pharmaceutical Industry (ABPI), a constatat că Bourla a încălcat mai multe reguli din Codul său de practică pentru publicitate.

Organizația de supraveghere a industriei farmaceutice din Regatul Unit, UsForThem, a depus plângerea la PMCPA.
 
Într-o postare pe Substack după pronunțarea hotărârii, UsForThem l-a acuzat pe editorul medical al BBC, Fergus Walsh, că a condus interviul "ca pe o discuție amicală la foc de tabără", oferindu-i lui Bourla "o oportunitate de promovare pe care banii nu o pot cumpăra", permițându-i acestuia să promoveze utilizarea vaccinului, în special în rândul copiilor mici pentru care vaccinul nici măcar nu fusese autorizat.

În calitate de serviciu public național de radiodifuziune din Marea Britanie, BBC este menit să urmeze orientări stricte în ceea ce privește publicitatea comercială sau plasarea de produse, pe care UsForThem a declarat că interviul lui Bourla nu le-a respectat.

BBC a publicat interviul cu Bourla în decembrie 2021 pe site-ul său web, în aplicația sa de știri și în cadrul emisiunii "BBC News at One", sub forma unui interviu video și a unui articol însoțitor, "Șeful Pfizer: Doze anuale de Covid pentru anii următori".

Interviul a fost difuzat la două zile după ce guvernul britanic a anunțat că a fost de acord să achiziționeze încă 54 de milioane de doze de vaccinuri cu ARNm de la Pfizer-BioNTech și încă 60 de milioane de la Moderna.

PMCPA îl poate amenda pe Bourla doar pentru costurile administrative. Ea nu are autoritatea de a impune alte sancțiuni.