ACTUALIZARE 16:45 Ionel Sorinel Vasilca, șeful demisionar al STS, are o avere impresionantă: șase terenuri, patru imobile, mașină cu rulotă, conturi în bancă și un salariu mai mare decât al președintelui României.
 
Ionel Sorinel Vasilca deține două terenuri agricole în Suceava, trei terenuri intravilane în Breaza, Sibiu și Neamț și încă un teren cu altă destinațieîn Sibiu, potrivit declarației de avere postate pe site-ul STS.

El are două apartamente în București, o casă de locuit în Suceava și una de vacanță în Sibiu.

Ionel Sorinel Vasilca are un autoturism BMW și o rulotă.
 
Financiar, el are 80.000 de lei în conturi și o datorie de 65.000 de lei la bancă.

Din salariu, Ionel Sorinel Vasilca a câștigat 196.000 de lei anul trecut, mai mult decât președintele Klaus Iohannis (165.000 de lei). Lunar, fostul șef STS câștiga peste 16.000 de lei, la care se adaugă și veniturile soției, 83.000 de lei, de la Universitatea Tehnică de Construcții.
 
Știrea inițială
 
Directorul STS a anunțat, luni, că a înaintat președintelui Klaus Iohannis demisia sa din funcție, pentru a nu afecta prestigiul instituției, anunță Antena3. Ionel Sorinel Vasilcă precizează însă că nu se simte vinovat în legătura cu felul în care STS a actionat în cazul crimei din Caracal.


„Doresc să vă informez că, începând cu data de 29 iulie 2019, am înaintat Președintelui României demisia mea din funcția de director al Serviciului de Telecomunicații Speciale.
 
Fac precizarea că demisia nu a fost depusă ca urmare a existenței unei sincope, inadvertențe sau ca umare a celei mai mici umbre de vinovăție în exercitarea funcției de preluare și localizare a apelurilor de urgență 112 de către STS, a neglijenței mele în serviciu, a tratării superficiale sau a neasumării responsabilităților care privesc datoria mea și a tuturor angajaților de a garanta funcționarea continuă a serviciilor speciale, de cooperare și a celor pe linia 112. Demisia a fost înaintată pentru a nu afecta prestigiul instituției”, a precizat General-locotenent ing. Ionel-Sorinel Vasilca.