ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Directorul adjunct al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) și managerul Spitalului Colentina au fost reținuți de procurorii DNA, transmite Știripesurse.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de marți, a inculpaților Plută Cristian, director adjunct al ASSMB, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, (două fapte) și permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații nedestinate publicității, și a lui Cristescu Geroge Mirel, manager al Spitalului Clinic Colentina din București, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și delapidare.

De asemenea, mai sunt cercetați administratorul unei firme pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită și o persoană fizică, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de instigare la dare de mită, complicitate la dare de mită și complicitate la permiterea accesului la informații nedestinate publicității.

În cauză a mai fost dispusă măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând de luni, a unui inculpat, persoană fizică, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de complicitate la permiterea accesului la informații nedestinate publicității.

Conform procurorilor, în 19 iunie 2023, inculpatul Plută Cristian ar fi primit de la Cristescu George Mirel suma de 20.000 euro pentru sprijinul acordat acestuia din urmă să ocupe funcția de manager al Spitalului Clinic Colentina din București.