ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Albert Bourla, directorul executiv al Pfizer, a declarat că o a patra doză de vaccin COVID-19 ar putea fi necesară mai devreme decât se preconiza, din cauza variantei Omicron, arată Blaze Media

Bourla estimase anterior că o a patra doză ar putea fi necesară la o distanță de 12 luni față de cea de-a treia. Cu toate acestea, el a anunțat miercuri că varianta Omicron ar putea reduce termenul până la a patra doză.
 
„În ceea ce privește (varianta) Omicron, trebuie să așteptăm și să vedem, pentru că avem foarte puține informații. S-ar putea să avem nevoie de ea (de doza a patra - n.n.) mai repede”, a declarat Bourla în cadrul emisiunii „Squawk Box” de la CNBC.

„Când vom vedea datele din lumea reală, vom afla dacă a treia doză acoperă bine Omicron și pentru cât timp,” a adăugat Bourla. „Iar referitor la cel de-al doilea punct, cred că vom avea nevoie de o a patra doză”.
 
Bourla a mai spus: „A treia doză va oferi o protecție foarte bună, cred eu”, adăugând că Pfizer ar putea dezvolta un vaccin țintit împotriva Omicron până în martie 2022. BioNTech și Pfizer au susținut miercuri, într-o declarație, că trei doze de vaccin COVID-19 au fost „capabile să neutralizeze noua variantă Omicron într-un test de laborator”.
 
Marți, șeful Pfizer s-a declarat îngrijorat de viteza cu care se răspândește varianta Omicron.
 
„Nu cred că este o veste bună faptul că avem ceva care se răspândește rapid”, a declarat Bourla pentru Wall Street Journal. „Răspândirea rapidă înseamnă că va ajunge la miliarde de oameni și poate apărea o altă mutație. Nu ne dorim asta.” 
 
Nu demult, însă, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, atrăgea atenția că răspândirea virusului nu ar trebui să ne surprindă, pentru că „asta fac virusurile”.
 
Dr. Rochelle Walensky - directoarea Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor - a declarat pentru Associated Press că „boala este ușoară” în aproape toate cazurile de până acum. Simptomele raportate au fost în principal tuse, congestie și oboseală. Reprezentanții CDC au declarat că o persoană a fost spitalizată cu varianta Omicron, dar nu au fost raportate decese.