Unul dintre tratamentele despre care se spune că are efect la pacienții cu COVID-19 poate fi produs în serie la Antibiotice Iași, însă achiziționarea materiei prime e dificilă, afirmă directorul fabricii, Ioan Nani, care poartă negocieri cu furnizori din India și China, în speranța de a obține pentru România peste 2 tone de substanță activă, potrivit portalului Top Iași
           
„Nu e greu de făcut hidroxiclorochină. Din punctul de vedere al complexității tehnologice, este un produs obișnuit. Problema nu e asta, ci accesul la o sursă de substanță activă. Furnizorii au crescut foarte mult prețurile, chiar și de 100 de ori, iar principalii sunt în China și India, iar acele țări au limitat exportul, India l-a interzis”, a declarat Ioan Nani. Directorul Antibiotice Iași spune că ține legătura cu două fabrici din India și cu una din China pentru a aduce în România substanța activă necesară producerii hidroxiclorochinei.
           
„Dacă îl aducem putem comprima un milion de comprimate, adică 20.000 de tratamente pentru 20.000 de persoane în 48 de ore. Încercăm să determinăm autoritățile din India să deblocheze pentru noi câteva tone, 2-3 tone de substanță activă”, a adăugat Ioan Nani. 
           
Odată produs medicamentul în țară, el va avea nevoie și de autorizare din partea Agenției Naționale a Medicamentului, însă există șanse ca aceasta să fie acordată foarte rapid.