ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele rețelei de socializare GAB, unde se află și ActiveNews, vorbește într-o scrisoare recentă despre edificarea unei societăți paralele, la fel cum GAB este o rețea paralelă cu giganții cenzurii precum Facebook, Twitter sau YouTube. Aceasta ar trebui să fie întemeiată pe creștinism și pe așa-numita „opțiune Benedict” definită de Rod Dreher într-una din cărțile sale: 
 
„Cum putem folosi tehnologia pentru a construi și menține o societate creștină paralelă pe Internet pentru generațiile viitoare?

Aceasta este întrebarea care mă ține treaz noaptea.

Am scris pe larg despre ceea ce eu numesc o Societate Paralelă. Asta l-a făcut pe unul dintre prietenii mei apropiați să-mi recomande o carte scrisă de Rod Dreher, intitulată „The Benedict Option: A Strategy for Christians in a Post-Christian Nation” („Opțiunea Benedict: O strategie pentru creștini într-o națiune post-creștină”). Este o lectură fantastică și surprinde în mod strălucit spiritul a ceea ce încerc să fac eu cu Gab de mai bine de cinci ani.

Rod Dreher susține că drumul înainte este de fapt drumul înapoi - până la Sfântul Benedict de Nursia. Acest călugăr din secolul al VI-lea, îngrozit de haosul moral care a urmat căderii Romei, s-a retras în pădure și a creat un nou mod de viață pentru creștini. El a construit comunități durabile bazate pe principiile ordinii, ospitalității, stabilității și rugăciunii. Centrele sale spirituale de speranță au fost fortărețe de lumină de-a lungul Evului Mediu întunecat și au salvat nu doar creștinismul, ci și civilizația occidentală.

Mulți dintre voi nu știți că am trăit și am lucrat în Silicon Valley ca antreprenor creștin înainte de a începe Gab în 2016. Puțini creștini pot înțelege cu adevărat ce înseamnă să trăiești în iadul nihilist al unei lumi post-adevăr, post-moralitate și post-creștinism, atâta timp cât nu au trăit în San Francisco, printre cei mai narcisiști, găunoși și sociopați oameni din Silicon Valley.

La fel ca Sfântul Benedict de Nursia, am fost îngrozit de haosul moral al căderii Americii, demonstrat de orașul San Francisco. Așa că m-am retras și eu în pădurea din Pennsylvania pentru a crea un nou mod de viață pentru creștini pe internet. Împreună și prin harul lui Dumnezeu am construit o comunitate online durabilă, întemeiată pe valoarea specific creștină a libertății de exprimare.

Cea mai mare teamă a mea după ce am fost martor la erodarea libertății de exprimare și a valorilor creștine de către acest grup de oameni ticăloși din Silicon Valley a fost că, în cele din urmă, nu va mai exista un loc în care oamenii să discute și să afle despre Evanghelie pe internet. Ei ar fi etichetat-o drept „discurs al urii” și, într-adevăr, mulți au făcut-o deja.

Nu puteam să stau deoparte și să privesc cum se întâmplă asta.

Punerea bazelor infrastructurii pentru o societate paralelă.

Săptămâna aceasta am instalat o mașină uriașă de stocare de 600 de terabytes într-unul dintre centrele de date ale Gab. Puțini oameni conștientizează toată munca și timpul care fac posibil proiectul Gab din spatele scenei. Nu ne permitem luxul de a fi găzduiți în cloud de Amazon, Microsoft sau de serviciile web ale Google. Nu am avut de ales decât să ne construim propriile noastre servere și să investim milioane de dolari în timp și hardware pentru a le întreține și a le dezvolta.

Totuși, totul merită banii și efortul suplimentar, deoarece pe rețeaua Gab creștinii prosperă și se răspândește Evanghelia. Gabberii încep afaceri, organizează studii biblice virtuale, înființează grupuri pentru a se conecta și a avea părtășie unii cu alții, se roagă unii pentru alții și mulți chiar primesc dragostea și harul mântuitor al lui Iisus Hristos pentru prima dată în viața lor.

Gabberii descoperă și susțin proprietari de afaceri creștine, scriitori creștini, organizații de știri creștine și divertisment creștin. Este cu adevărat uimitor de văzut. Se formează o societate creștină paralelă - și crește rapid.

A lui Dumnezeu să fie slava,

Andrew Torba
CEO, Gab.com
Doar Iisus mântuiește!”, este mesajul directorului rețelei de socializare alternative pe care și ActiveNews postează acele știri cenzurate de Facebook.