Directorul tehnic al ITV, Roger Pearce, a murit în timp ce lucra la Cupa Mondială FIFA din Qatar, cu doar câteva zile înainte de pensionare, potrivit examinerlive.

Rețeaua a confirmat luni vestea. Mark Pougatch, prezentatorul ITV Sports, a declarat:

„Avem o veste foarte tristă să vă aducem de aici din Qatar. Directorul tehnic al ITV, Roger Pearce, care se afla aici pentru a participa la cea de-a opta ediție a Cupei Mondiale. Roger și echipa sa sunt oamenii străluciți care aduc imaginile în casele voastre și fac ca totul să se întâmple. Roger a fost o figură extrem de respectată în industria televiziunii sportive."

Mark a adăugat:
 
„Pentru ITV, a avut un rol esențial în planificarea logistică și în desfășurarea Cupei Mondiale de rugby, precum și a Cupei Mondiale de fotbal și a Campionatului European de Fotbal... Întotdeauna a avut un zâmbet pe față și a lăsat un zâmbet pe fața ta, a fost complet dedicat, profesionist, fermecător și extrem de popular, va fi regretat de foarte mulți oameni din interiorul industriei și de acasă."

Niall Sloane, directorul departamentului de sport al ITV, a declarat:
 
„Echipa ITV Sport este devastată de decesul lui Roger. A fost un director tehnic strălucit și un coleg și prieten minunat. Serviciul său la ITV timp de peste 40 de ani a fost o dovadă a loialității sale față de companie. Gândurile noastre sunt alături de familia sa și de cei apropiați.”

Roger a acoperit o gamă largă de subiecte de-a lungul carierei sale și a fost responsabil pentru planificarea și realizarea acoperirii evenimentelor sportive majore, inclusiv Cupa Mondială, Campionatul European UEFA și Cupa Mondială de Rugby.

Roger și-a început cariera ca ucenic tehnic și inginer de suport în 1973, înainte de a se transfera la ITV în 1979, unde a început ca inginer de emisie în Scoția, relatează The Mirror.

El s-a alăturat rețelei naționale în iunie 2001 în calitate de producător tehnic pentru sport, înainte de a deveni director tehnic în august 2007. De când s-a alăturat industriei, a lucrat la ITV timp de peste 43 de ani și a devenit o parte esențială a producției acesteia.
 
Conform unei postări de pe pagina de Twitter  Died Suddenly, accesul la eveniment era restricționat de certificatul de vaccinare.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews