ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dirijorul român Ioan Cobâlâ a decedat vineri după amiază, după ce a petrecut aproape o săptămână în secția de reanimare a spitalului județean Botoșani, informează Gândul.ro

Maestrul Ioan Cobâlă a suferit în noaptea de sâmbătă spre dumninică un accident vascular, în timp ce se afla la o petrecere privată.

Cu mare tristețe, membrii orchestrei „Rapsozii Botoșanilor” și-au exprimat un ultim omagiu față de maestrul Cobâlă:

„Regretăm nespus, ne simțim singuri și debusolați. Noi pierdem un reper, un mentor, un prieten, un om cu har și dar, care a slujit până în ultima clipă a vieții cultura tradițională românească cu dăruire deplină, muncă până la epuizare și sacrificii nenumărate.

Fiecare dintre noi îi suntem veșnic îndatorați pentru că dincolo de relația profesională, ne-a fost ca un tată, sfătuindu-ne, ajutându-ne, înțelegându-ne nevoile profesionale și personale.
Maestrul Ioan Cobâlă a făcut din Orchestra "Rapsozii Botoșanilor” o școală de folclor, formând din tineri talentați, profesioniști veritabili. Și-a dedicat viața nouă, întregii orchestre și folclorului românesc.

Maestre, veți continua să existați în sufletele, amintirile și cântecele pe care ni le-ați lăsat moștenire! Suntem datori să ducem mai departe „proiectul vieții” dumneavoastră și o vom face necontenit!

Am rămas cu sufletele sfâșiate de durere și ne rugăm Bunului Dumnezeu să vă primească în ceata celor drepți”.

Dirijorul era născut în 1947, la Drăgușeni, județul Botoșani, iar recent a primit titlul de cetățean de onoare al municipiului Botoșani.